Skip to main content

Συριακά ΜΜΕ: Αεροπορική επιδρομή του Ισραήλ κατά του αεροδρομίου στο Χαλέπι

Αεροδρόμιο Χαλεπίου – Wikimedia Commons

Πυκνώνουν οι επιθέσεις- Το Ισραήλ ανησυχεί ότι το Ιράν θα προμηθεύσει με όπλα τις ομάδες που υποστηρίζει στην περιοχή

Συριακά ΜΜΕ κάνουν λόγο για ισραηλινή αεροπορική επιδρομή κατά του διεθνούς αεροδρομίου του Χαλεπίου.

Συγκεκριμένα, το φιλοκυβερνητικό ραδιόφωνο Sham FM μεταδίδει ότι δεν υπάρχουν τραυματίες και προκλήθηκαν περιορισμένες ζημιές στον διάδρομο προσγείωσης.

Η συριακή κρατική τηλεόραση επιβεβαίωσε ότι «αεροπορική επίθεση» είχε στόχο το διεθνές αεροδρόμιο, προσθέτοντας ότι η εγκατάσταση είναι «εκτός λειτουργίας».

Είναι η τέταρτη φορά που ο διάδρομος του αεροδρομίου του Χαλεπίου γίνεται στόχος επίθεσης τις τελευταίες εβδομάδες. Το αεροδρόμιο δέχθηκε πλήγματα στις 12, 14 και 22 Οκτωβρίου και επρόκειτο να ανοίξει μετά τις επισκευές των ζημιών που σημειώθηκαν μετά την τελευταία επίθεση.

Οι επιθέσεις στα αεροδρόμια της Συρίας πυκνώνουν καθώς το Ισραήλ πιστεύεται ότι εντείνει τις προσπάθειές του για να αποτρέψει την αποστολή προηγμένων όπλων από το Ιράν προς τις διάφορες ένοπλες ομάδες που υποστηρίζει στη Μέση Ανατολή, μεταξύ των οποίων και η Χεζμπολάχ που δραστηριοποιείται στον Λίβανο. Την Τετάρτη μάλιστα κατηγόρησε ευθέως την Τεχεράνη για τον ρόλο της στην επίθεση του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς στην ισραηλινή επικράτεια την 7η Οκτωβρίου.

Ο ισραηλινός στρατός ανταλλάσει πυρά με τον στρατιωτικό βραχίονα της Χεζμπολάχ του Λιβάνου και με άλλες ένοπλες οργανώσεις στη Συρία τις τελευταίες ημέρες, με φόντο τον συνεχιζόμενο πόλεμο τον οποίο διεξάγει στη Λωρίδα της Γάζας εναντίον της Χαμάς.

Η εμπλοκή της Χεζμπολάχ μέχρι στιγμής στη σύγκρουση είναι περιορισμένη, ωστόσο, οι ειδικοί ανασυχούν ότι θα εντείνει την ανάμειξή της στην περίπτωση που οι ισραηλινές δυνάμεις προχωρήσουν τελικά σε χερσαία εισβολή στη Λωρίδα της Γάζας.

Σημειώνεται επίσης ότι ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι έπληξε αρκετούς στρατιωτικούς στόχους στη Συρία, μετά την εκτόξευση ρουκετών από τη από την επικράτεια της χώρας προς τα Υψίπεδα του Γκολάν που ελέγχει το Ισραήλ. Στην διάρκεια της επιδρομής σκοτώθηκαν οκτώ Σύροι στρατιώτες.

Δείτε εδώ όλες τις εξελίξεις λεπτό προς λεπτό