Skip to main content

Σολτς: Δεν είναι καλή ιδέα για κανένα εξωτερικό παράγοντα να εμπλακεί στη σύγκρουση Χαμάς και Ισραήλ

Screenshot/GPO

Κοινές δηλώσεις με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ- «Επίσκεψη σε φίλους».

«Το Βερολίνο θα στέκεται πάντα δίπλα στο εβραϊκό κράτος», ήταν το μήνυμα που έστειλε ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς στη συνάντησή του στο Τελ Αβίβ με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου.

«Όπως είπα την περασμένη εβδομάδα στη Bundestag, στις δύσκολες στιγμές, η Γερμανία έχει μόνο ένα μέρος και αυτό είναι δίπλα στο Ισραήλ», είπε ο Σολτς. «Είναι πολύ σημαντικό να το πούμε αυτό σήμερα εδώ σε αυτές τις δύσκολες στιγμές στο Ισραήλ: η ιστορία της Γερμανίας και η ευθύνη που είχε για το Ολοκαύτωμα απαιτεί από εμάς να βοηθήσουμε στη διατήρηση της ασφάλειας και της ύπαρξης του Ισραήλ», πρόσθεσε.

Ο Σολτς υπογράμμισε επίσης ότι «κανένας εξωτερικός παράγοντας δεν πρέπει να θεωρεί ως καλή ιδέα το να παρέμβει σε αυτή τη σύγκρουση».

Νωρίτερα, σε ανάρτησή του ο Σολτς ανέφερε: «Η επίσκεψή μου στο Ισραήλ είναι μια επίσκεψη σε φίλους. Η Γερμανία στέκεται σταθερά στο πλευρό του Ισραήλ.Στη συνέχεια θα ταξιδέψω στην Αίγυπτο για να συναντήσω τον πρόεδρο Αλ Σίσι. Η συνάντηση αφορά την προστασία του άμαχου πληθυσμού στη Λωρίδα της Γάζας και την αποφυγή την κλιμάκωσης».

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε μετά την συνάντησή του με τον Γερμανό καγκελάριο ότι η επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου ήταν από «τα χειρότερα εγκλήματα που διαπράχθηκαν κατά των Εβραίων μετά το Ολοκαύτωμα».

«Η Χαμάς είναι οι νέοι Ναζί, η Χαμάς είναι ο ISIS, σε ορισμένες περιπτώσεις χειρότερα από τους Ναζί».
Αυτές οι φρικαλεότητες «δεν θα σταματήσουν εδώ, αυτή η αγριότητα θα φτάσει σε εσάς πολύ σύντομα», πρόσθεσε.

Δείτε εδώ όλες τις εξελίξεις λεπτό προς λεπτό