Skip to main content

Ισραήλ: Εκκένωση της Σντερότ πριν την έναρξη της χερσαίας εισβολής

REUTERS/Violeta Santos Moura

Αναμένεται μέσα στις μέσα στις επόμενες ώρες- Δεν είναι υποχρεωτική- Πολλοί δεν θέλουν να απομακρυνθούν.

Η κατάσταση παραμένει τεταμένη στην ισραηλινή πόλη Σντερότ, όπου είχαν εισβάλει μαχητές της Χαμάς την περασμένη εβδομάδα, ανάφερε ο Τσαρλς Στράτφορντ του Al Jazeera, προσθέτοντας ότι υπήρξαν και άλλες διεισδύσεις από Παλαιστίνιους ένοπλους τις προηγούμενες ημέρες.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τους Times of Israel, μέσα στις επόμενες ώρες θα ξεκινήσει απομάκρυνση των κατοίκων από την πόλη.

Οι τοπικές αρχές διευκρινίζουν, ωστόσο, ότι η εκκένωση δεν είναι υποχρεωτική, ωστόσο, συνιστούν στους κατοίκους να εγκαταλείψουν την περιοχή.

Οι κάτοικοι που απομακρύνονται μεταφέρονται σε ξενοδοχεία στο Εϊλάτ και την Ιερουσαλήμ, έχοντας την δυνατότητα να κατευθυνθούν και στο Τελ Αβίβ.

Πάντως, σύμφωνα με τον Στράτφορντ, πολλοί δεν θέλουν να φύγουν. «Περίπου το 25 με 30% του πληθυσμού, δηλαδή περίπου 7.000 άτομα, αρνούνται να φύγουν», είπε.

Σημειώνεται ότι την περασμένη εβδομάδα οι αρχές εκκένωσαν τους κατοίκους των νότιων κοινοτήτων που δέχθηκαν την επίθεση της Χαμάς.

Επίσης, στο βορρά, η περιοχή Μέτουλα έχει συστήσει τις τελευταίες ημέρες στους κατοίκους να εγκαταλείψουν την πόλη εν μέσω εντάσεων.

Επιπλέον, χιλιάδες άλλοι κάτοικοι που ζουν σε περιοχές που έχουν δεχθεί έντονα πυρά εκτιμάται ότι έχουν εκτοπιστεί και παραμένουν σε μέρη της χώρας που είναι πιο ήσυχα.

Δείτε εδώ όλες τις εξελίξεις λεπτό προς λεπτό