Skip to main content

Λίορ Ραζ: «Fauda» στην οθόνη, αλλά και στην πραγματική μάχη κατά της Χαμάς (βίντεο)

Ο πρώην κομάντο, δημιουργός και πρωταγωνιστής της διάσημης σειράς του Netflix, σε επιχειρήσεις διάσωσης

«Κατευθύνθηκα προς τα νότια για να ενωθώ με εκατοντάδες γενναίους εθελοντές “αδελφούς στα όπλα” που εργάστηκαν ακούραστα για να βοηθήσουν τον πληθυσμό στο νότιο Ισραήλ. Μας έστειλαν στη βομβαρδισμένη πόλη Σντερότ για να σώσουμε δύο οικογένειες», έγραψε ο πρωταγωνιστής της σειράς Fauda,  Λίορ Ραζ, στο Twitter,  επισυνάπτοντας το σχετικό βίντεο.

Το Fauda, ή αλλιώς “Χάος” αναλύει την αμφίδρομη ιστορία μεταξύ του Ισραήλ και της Παλαιστίνης, παρουσιάζοντας τη σύγκρουση αυτή, μέσα από ανθρώπινες ιστορίες.

Δημιουργοί της, ήταν ο Ραζ μαζί με τον με τον δημοσιογράφο της εφημερίδας Haaretz, Άβι Γισαχάροφ.

Η υπόθεση της σειράς «ακολουθεί» μία ομάδα της Σιν Μπετ (Γενική Υπηρεσία Ασφαλείας του Ισραήλ), τα μέλη της οποίας μιλούν Αραβικά για να μπορούν να διεισδύουν και να δρουν αποτελεσματικά σε μυστικές επιχειρήσεις εντός κι εκτός Παλαιστίνης.

Ο Lior Raz είχε ήδη κάνει τη στρατιωτική του θητεία και είχε καταταγεί  ως κομάντο στην  Sayeret Duvdevan, μιας επίλεκτης, μυστικής αντιτρομοκρατικής μονάδας, που προοριζόταν να πολεμήσει τη Χαμάς όταν η κοπέλα του, Iris Azulay, δολοφονήθηκε σε επίθεση σε νυχτερινό κέντρο διασκέδασης τη δεκαετία του 1990 . Ένα τραγικό γεγονός που όμως δεν τον παρέσυρε σε εκδικητική συμπεριφορά. Μάλιστα, σε συνέντευξή του συνέκρινε το γεγονός