Skip to main content

«Πήγαιναν από δέντρο σε δέντρο και πυροβολούσαν αδιακρίτως. Έβλεπα παντού γύρω μου νεκρούς»: Η φρικιαστική στιγμή της επίθεσης της Χαμάς

Ανείπωτη τραγωδία. Εκατοντάδες νεκροί. REUTERS/Itai Ron

Σοκαριστικές οι μαρτυρίες των επιζώντων από την αιφνιδιαστική επίθεση των μαχητών της Χαμάς σε ισραηλινό έδαφος

Η Gili Yoskovich ήταν μεταξύ των εκαντοτάδων νέων ανθρώπων, που είχαν δώσει το «παρών» σε ένα φεστιβάλ dance μουσικής στο νότιο Ισραήλ, κοντά στη Λωρίζα της Γάζας, όταν μαχητές της Χαμάς εισέβαλαν σε ισραηλινό έδαφος τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου και άνοιξαν πυρ.

Περιέγραψε στο BBC τις στιγμές φρίκης που έζησε: «Ήταν ξαφνικά παντού. Σε κάθε σημείο, με αυτόματα όπλα» λέει. «Πήγαιναν από δέντρο σε δέντρο και πυροβολούσαν όποιον έβλεπαν».

Η ίδια κρύφτηκε κάτω από ένα δέντρο και προσπαθούσε να μείνει ακίνητη, για να μην τραβήξει την προσοχή των ενόπλων. «Έβλεπα ανθρώπους να πεθαίνουν γύρω μου, παντού. Ήμουν πολύ ήσυχη. Δεν έκλαψα, δεν έκανα τίποτα. Ανέπνεα και έλεγα στον εαυτό μου. Εντάξει, θα πεθάνεις. Είναι εντάξει. Απλά πάρε ανάσα και κλείσε τα μάτια σου».

«Μετά άκουσα τους τρομοκράτες να ανοίγουν ένα μεγάλο βαν και να βγάζουν περισσότερα όπλα από το αυτοκίνητο. Λίγο αργότερα άκουσα ελικόπτερα. Ήμουν σίγουρη ότι ο στρατός θα έρθει…. Και τότε άρχισε να σκέφτομαι τα παιδιά μου, τους φίλους μου, τα πάντα. Και έλεγα ότι δεν ήρθε ακόμη η ώρα μου να πεθάνω».

Έμεινε στην κρυψώνα της επί τρεις ώρες, έως ότου έφτασαν στο σημείο Ισραηλινοί στρατιώτες και την έσωσαν. «Ήμουν από τους πρώτους που βγήκαν από τον χώρο του φεστιβάλ. Άλλοι έμειναν για δύο ή τρεις ώρες ακόμη. Πέθαιναν άνθρωποι στον δρόμο, παντού, όλοι τους νέοι άνθρωποι».

Δείτε εδώ το βίντεο με τη μαρτυρία. 

Ενημερωθείται για όλες τις εξελίξεις λεπτό προς λεπτό από το Naftemporiki.gr 

naftemporiki.gr