Skip to main content

Σλοβακία: Έλεγχοι στα σύνορα με Ουγγαρία μετά τις αυξημένες ροές μεταναστών

Είχαν προηγηθεί τα μέτρα που ελήφθησαν χθες, Τετάρτη, από τις γειτονικές Τσεχία, Πολωνία και Αυστρία, για προσωρινούς ελέγχους στα σύνορά τους με τη Σλοβακία

Προσωρινούς ελέγχους στα σύνορά της με την Ουγγαρία επιβάλλει η Σλοβακία, λόγω της αυξημένης ροής μεταναστών, ανακοίνωσε η κυβέρνηση της χώρας, αντιδρώντας στους ελέγχους που επιβάλλουν η Τσεχία και η Πολωνία στα σύνορα της Σλοβακίας.

Η Σλοβακία αντιμετωπίζει φέτος 11πλασιασμό των αφίξεων μεταναστών, μεγάλο μέρος των οποίων έρχονται από τη Μέση Ανατολή και το Αφγανιστάν. Οι μετανάστες εισέρχονται στη χώρα από την Ουγγαρία, καθώς κατευθύνονται προς τη Γερμανία και τη Δυτική Ευρώπη.

Σλοβακία: Έλαβε εντολή σχηματισμού κυβέρνησης ο Φίτσο, «παρακολουθεί» το Κρεμλίνο

Οι έλεγχοι της Σλοβακίας στα σύνορά της με την Ουγγαρία θα αρχίσουν αύριο, Πέμπτη, και θα διαρκέσουν 10 ημέρες, σύμφωνα με κυβερνητικό διάταγμα.

Είχαν προηγηθεί τα μέτρα που ελήφθησαν χθες, Τετάρτη, από τις γειτονικές Τσεχία, Πολωνία και Αυστρία, για προσωρινούς ελέγχους στα σύνορά τους με τη Σλοβακία.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε πως σχεδόν 40.000 μετανάστες έχουν περάσει στη Σλοβακία από την αρχή της χρονιάς. Μόνο τον Σεπτέμβριο, ο αριθμός των μεταναστών ήταν ίσος με αυτόν ολόκληρου του 2022, σύμφωνα με το Reuters.