Skip to main content

«Όχι» του Παρισιού στην υποδοχή μεταναστών από τη Λαμπεντούζα

REUTERS/Yara Nardi

Ο Γάλλος ΥΠΕΣ δεν θεωρεί υποχρεωτικό οι μετανάστες που φθάνουν στην Ευρώπη, πρέπει αμέσως να κατανέμονται σε όλη την Ευρώπη

Αρνητικό εμφανίζεται το Παρίσι στο ενδεχόμενο να υποδεχθεί αιτούντες άσυλο από τη Λαμπεντούζα και ενώ οι μεταναστευτικές ροές τις τελευταίες ημέρες αυξάνονται κατακόρυφα.

«Όχι, η Γαλλία δεν θα το κάνει (σ.σ. να υποδεχθεί μετανάστες). Η Γαλλία θέλει βοηθήσει την Ιταλία να ελέγξει τα σύνορά της για να εμποδίσει ανθρώπους να φτάσουν», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Ζεράλ Νταρμανέν σε συνέντευξή του στο ραδιοσταθμό Europe 1 ενόψει της επίσκεψής του αργότερα σήμερα στη Ρώμη.

«Δεν θα είχατε σωστή κρίση να το πιστεύατε αυτό, δηλαδή ότι πρέπει οι μετανάστες που φθάνουν στην Ευρώπη, πρέπει αμέσως να κατανέμονται σε όλη την Ευρώπη και τη Γαλλία, η οποία κάνει ήδη αυτό που της αναλογεί», πρόσθεσε.

Νωρίτερα σήμερα ο Νταρμανέν είχε ανακοινώσει πως θα επισκεφθεί το απόγευμα τη Ρώμη έπειτα από αίτημα του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν για να συζητήσει την ευρωπαϊκή συνεργασία αναφορικά με τους μετανάστες που φθάνουν στη Λαμπεντούζα.

«Αυτό που θέλουμε να πούμε στους Ιταλούς φίλους μας, οι οποίοι πιστεύω πως συμφωνούν απολύτως, είναι ότι πρέπει να προστατεύσουμε τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ και, πάνω απ’ όλα, να εξετάζουμε αμέσως τα αιτήματα για άσυλο», δήλωσε ο Νταρμανέν.

«Όταν δεν δικαιούνται άσυλο, οι άνθρωποι θα πρέπει να στέλνονται πίσω στη χώρα τους», πρόσθεσε.

Ο Γάλλος υπουργός πρόκειται να συναντηθεί με τον Ιταλό ομόλογό του Ματέο Πιαντεντόζι.

Διαβάστε ακόμη

Ιταλία: Επίσκεψη Φον ντερ Λάιεν – Μελόνι στη Λαμπεντούζα, με τις μεταναστευτικές ροές να αυξάνονται