Skip to main content

Κριμαία: Μεγάλη φωτιά σε ναυπηγείο της Σεβαστούπολης- Ουκρανική επίθεση καταγγέλλει η Ρωσία

Mikhail Razvozhayev

Με 10 πυραύλους κρουζ και 3 ναυτικά drones η επίθεση- 24 τραυματίες.

Μεγάλη πυρκαγιά με σε ναυπηγείο στη Σεβαστούπολη της Κριμαίας προκάλεσε ουκρανική πυραυλική επίθεση, σύμφωνα με τον διορισμένο από την Ρωσία  κυβερνήτη της περιοχής Μιχαήλ Ραζβοζάγιεφ.

Σύμφωνα με τον Ραζβοζάγιεφ, η επίθεση έπληξε ένα ναυπηγείο στην πόλη-λιμάνι, όπου βρίσκεται ο ρωσικός στόλος της Μαύρης Θάλασσας. Από την πυρκαγιά έχουν τραυματιστεί 24 άνθρωποι.

Το ναυπηγείο στη χερσόνησο της Κριμαίας, η οποία προσαρτήθηκε από τη Ρωσία το 2014, κατασκευάζει και επισκευάζει πλοία και υποβρύχια για τον ρωσικό στόλο της Μαύρης Θάλασσας, ο οποίος έχει εξαπολύσει επιθέσεις με drone και πυραύλους στην Ουκρανία.

Η Ουκρανία έχει αυξήσει τις επιθέσεις της στη χερσόνησο τους τελευταίους μήνες. Ανέφερε επίσης νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι είχε ανακαταλάβει στρατηγικές εξέδρες πετρελαίου της Μαύρης Θάλασσας που είχαν κατασχεθεί από τη Ρωσία το 2015.

Με 10 πυραύλους κρουζ και 3 ναυτικά drones η επίθεση

Αναφερόμενο στην επίθεση, το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε μέσω Telegram πως οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας εξαπέλυσαν επίθεση εναντίον του ναυπηγείου με 10 πυραύλους κρουζ και τρία ταχύπλοα τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα θαλάσσια οχήματα.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι επτά από τους δέκα πυραύλους καταστράφηκαν από συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας και τα τρία USVs από ρωσικό περιπολικό που έπλεε στην περιοχή. «Ως αποτέλεσμα των πληγμάτων από πυραύλους κρουζ του εχθρού, δυο πλοία που υποβάλλονταν σε επισκευές υπέστησαν ζημιές», διευκρίνισε το υπουργείο. Δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για τους τύπους των πλοίων.