Skip to main content

Έφτασε στη Ρωσία ο Κιμ Γιονγκ Ουν: Θα συναντηθεί με τον Πούτιν

KCNA via REUTERS

Οι ΗΠΑ καλούν την Πιονγκγιάνγκ να μην πουλήσει όπλα στη Μόσχα

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν έφθασε σιδηροδρομικώς στη Ρωσία, όπου πρόκειται να συναντηθεί με τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Η Μόσχα θέλει η Πιονγκγιάνγκ να της πουλήσει όπλα για τον πόλεμο στην Ουκρανία, λένε οι ΗΠΑ.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ επιβεβαίωσε τις πληροφορίες ότι ο Κι, έφτασε στη Ρωσία. Το Κρεμλίνο επιβεβαίωσε ότι θα πραγματοποιηθεί συνάντηση των δύο ηγετών «τις επόμενες ημέρες» για περιφερειακά και παγκόσμια θέματα.

Πηγή δήλωσε στο Reuters πως, φθάνοντας στη Ρωσία, ο Κιμ βγήκε από το τρένο του για να συναντήσει τοπικούς αξιωματούχους στο ρωσικό μεθοριακό σταθμό του Χάσαν, πριν συνεχίσει το ταξίδι του. Το Χάσαν είναι ένας μικρός οικισμός στη ρωσική Άπω Ανατολή, στο σημείο όπου συγκλίνουν τα σύνορα της Ρωσίας, της Κίνας και της Βόρειας Κορέας.

Πολυτελές, αργόσυρτο και τεθωρακισμένο- Το τρένο του Κιμ που προκαλεί…ταραχή (φωτογραφίες-βιντεο)

Σε βίντεο, που μεταδόθηκε από το κρατικό ρωσικό τηλεοπτικό σταθμό Rossiya-1, εικονίζονται πράσινα βαγόνια αμαξοστοιχίας και μια σιδηροδρομική μηχανή των Ρωσικών Σιδηροδρόμων να περνούν μια γέφυρα πάνω από ποτάμι.

Οι αναλυτές πιστεύουν ότι η επίσκεψη προετοιμάστηκε μετά την επίσκεψη του Ρώσου υπουργού Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου στην Πιονγκγιάνγκ τον Ιούλιο.

Πρόκειται για το πρώτο ταξίδι του Κιμ στο εξωτερικό εδώ και τέσσερα χρόνια – τελευταία φορά συναντήθηκε με τον Πούτιν τετ-α-τετ το 2019.

Πηγές: BBC, Reuters