Skip to main content

Ρωσία: Αναγκαστική προσγείωση αεροπλάνου με 159 επιβάτες στο Νοβοσιμπίρσκ

REUTERS/Paul Hanna (φωτ. αρχείου)

Εκτελούσε πτήση από το Σότσι στο Ομσκ. Προσγειώθηκε λόγω «αδιευκρίνιστου τεχνικού προβλήματος».

Επιβατικό αεροσκάφος της Ural Airlines (Ouralskie Avialinii) με 159 επιβαίνοντες, προχώρησε σε κατεπείγουσα προσγείωση στην περιφέρεια Ναβασιμπίρσκ της δυτικής Σιβηρίας, σύμφωνα με ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Το αεροπλάνο εκτελούσε πτήση από το Σότσι στο Ομσκ.

Κατά τις πρώτες πληροφορίες, δεν υπήρξαν τραυματισμοί.

Σύμφωνα με το  Interfax, στο αεροσκάφος επέβαιναν 159 άνθρωποι. Νωρίτερα, το TASS ανέφερε πως οι επιβαίνοντες ήταν 156.

Η Ρωσία, η οποία είναι στόχος δυτικών κυρώσεων εξαιτίας της επίθεσής της στην Ουκρανία, αντιμετωπίζει προβλήματα συντήρησης και πρόσβασης σε ανταλλακτικά για τα Airbus και τα Boeing που εκμεταλλεύονται οι ρωσικές εταιρείες, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται φόβοι για την αεροπορική ασφάλεια στη χώρα.

Σύμφωνα με τη ρωσική υπηρεσία αεροπορικής ασφαλείας Rossaviatsia, το αεροπλάνο που εκτελούσε πτήση ανάμεσα στο Σότσι, στη Μαύρη Θάλασσα, και το Ομσκ, στη Σιβηρία, προσγειώθηκε στις 05:44 (ώρα Ελλάδας) σε λειβάδι κοντά στο χωριό Καμένκα, στην περιφέρεια το Νοβοσιμπίρσκ.

«Δεν υπάρχουν τραυματίες», σύμφωνα με τη ρωσική Ανακριτική Επιτροπή, η οποία άρχισε ποινική έρευνα για «παραβίαση των κανόνων ασφαλείας των αερομεταφορών».

«Τα αίτια και οι συνθήκες του περιστατικού εξετάζονται», πρόσθεσε.

Σε φωτογραφίες, που αναρτήθηκαν από τους διασώστες του υπουργείου Εκτάκτων Καταστάσεων, εικονίζεται το αεροπλάνο να έχει προσγειωθεί σ’ ένα λειβάδι χωρίς να έχει σημαντικές ορατές ζημιές.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ