Skip to main content

Γαλλία: 10χρονος νεκρός πιθανόν από διασταυρούμενα πυρά μεταξύ διακινητών ναρκωτικών

Φωτ. αρχείου

Το αγόρι βρισκόταν στο πίσω κάθισμα οχήματος που έγινε στόχος

Τη ζωή του έχασε ένα αγόρι 10 ετών το βράδυ της Δευτέρας στη Νιμ της νότιας Γαλλίας, με τον θάνατό του να αποδίδεται πιθανόν σε διασταυρούμενα πυρά εμπόρων ναρκωτικών.

«Πρόκειται για μια τραγωδία που δεν θα μείνει ατιμώρητη. Η αστυνομία έχει ήδη συλλάβει αρκετούς διακινητές τις τελευταίες εβδομάδες και θα ενισχύσει την παρουσία της», ανέφερε σε ανάρτησή του ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Ζεράλντ Νταρμανέν.

Πυροβολισμοί που συνδέονται με την διακίνηση ναρκωτικών σημειώνονται σε ολόκληρη την Γαλλία, αλλά είναι συχνότεροι στον γαλλικό Νότο και μαρτυρούν την έκταση της βίας μεταξύ των συμμοριών για τον έλεγχο των σημείων πώλησης των ουσιών.

«Έπειτα από ανταλλαγή πυροβολισμών στην περιοχή Πισεβάν, δυτικά της Νιμ, ένα δεκάχρονο παιδί έχασε τη ζωή του απόψε το βράδυ (χθες Δευτέρα). Ένας άνδρας τραυματίστηκε από σφαίρες, αλλά η ζωή του δεν κινδυνεύει», διευκρίνισε σήμερα το πρωί η εισαγγελέας της Νιμ, Σεσίλ Ζενσάκ.

Σύμφωνα με πηγές του AFP, το αγόρι βρισκόταν στο πίσω κάθισμα οχήματος που έγινε στόχος καθώς διέσχιζε αυτή την συνοικία γύρω στις 23:30. Κατέληξε μετά την μεταφορά του σε νοσοκομείο της Νιμ.

Ο τραυματίας είναι ο οδηγός του οχήματος και θείος του αγοριού. Ένα άλλο παιδί που επίσης καθόταν στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου είναι σώο.

Η συνοικία της Πισεβάν είναι η ίδια όπου ένας 39χρονος δέχτηκε πυροβολισμούς τον Ιανουάριο σε περιστατικό που συνδέεται με την διακίνηση ναρκωτικών.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters