Skip to main content

Εκρήξεις στη γέφυρα της Κριμαίας: Δύο γονείς σκοτώθηκαν, σε σοβαρή κατάσταση η κόρη τους

Κατάσταση έκτακτης ανάγκης στη γέφυρα, που συνδέει τη χερσόνησο με τη Ρωσία.

Τραγωδία νωρίς το πρωί στη γέφυρα της Κριμαίας, όπου σημειώθηκαν εκρήξεις. Δύο άνθρωποι που ταξίδευαν με αυτοκίνητο σκοτώθηκαν, ενώ και η κόρη τους τραυματίστηκε σοβαρά, όπως ανακοίνωσε μέσω Telegram ο Βιατσέσλαβ Γκλάντκοφ, κυβερνήτης της ρωσικής περιφέρειας Μπιέλγκοροντ.

«Το κορίτσι έχει τραυματιστεί αρκετά σοβαρά» έγραψε στην ανάρτηση του κ. Γκλάντκοφ, όμως «το σκληρότερο είναι πως οι γονείς του σκοτώθηκαν, κι ο μπαμπάς κι η μαμά». Εξήγησε πως το αυτοκίνητο είχε πινακίδες της περιφέρειάς του και ότι προσπαθεί να επικοινωνήσει επειγόντως με συγγενείς της οικογένειας. «Θέλω να εκφράσω τα πιο ειλικρινή συλλυπητήρια όλων μας, αν και αντιλαμβάνομαι πως δεν υπάρχουν λόγια που να μπορούν να κατευνάσουν την οδύνη της απώλειας».

Οι θάνατοι των δυο γονιών και ο τραυματισμός του παιδιού επιβεβαιώθηκαν από το υπουργείο Υγείας της ρωσικής περιφέρειας Κρασνοντάρ.

Νωρίτερα για «κατάσταση έκτακτης ανάγκης» στη γέφυρα της Κριμαίας, που συνδέει τη χερσόνησο με τη Ρωσία, έκαναν λόγο οι ρωσικές αρχές, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζουν τι ακριβώς έχει συμβεί. Το ρωσικό πρακτορείο TASS μετέδωσε ότι έχει υποστεί σοβαρή ζημιά, χωρίς επίσης να δίνει περισσότερες πληροφορίες.

Αυτό που έγινε γνωστό είναι ότι η κίνηση των σιδηροδρομικών συρμών μέσω της υποδομής «ανεστάλη προσωρινά» λόγω κατάστασης «έκτακτης ανάγκης».

Ο διορισμένος από τη Ρωσία κυβερνήτης της χερσονήσου της Κριμαίας, Σεργκέι Αξιόνοφ, παρότρυνε μέσω Telegram τους κατοίκους και τους επισκέπτες της περιοχής να αποφύγουν να μετακινηθούν μέσω της γέφυρας που τη συνδέει με τη ρωσική περιφέρεια Κρασνοντάρ. Μίλησε και εκείνος για κατάσταση «έκτακτης ανάγκης» στην υποδομή, χωρίς να δώσει καμιά περαιτέρω διευκρίνιση.

Η ουκρανική εφημερίδα Kyiv Independent και το πρακτορείο ειδήσεων RBC-Ukraine ανέφεραν ότι έγιναν τουλάχιστον δύο «εκρήξεις» οι οποίες είχαν αποτέλεσμα να σκοτωθούν δύο άνθρωποι στη γέφυρα.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, TASS