Skip to main content

Τι προσφέρουν περισσότερο από κάθε άλλη χώρα οι ΗΠΑ στους εκπατρισθέντες

Το υψηλό κόστος ζωής, το ακριβό σύστημα υγείας και το κακό σύστημα μέσων μεταφοράς είναι τα μεγάλα μειονεκτήματα των ΗΠΑ. Υπάρχει όμως ένα στοιχείο για το οποίο ξεχωρίζουν.

Οι ΗΠΑ καταλαμβάνουν μόλις την 30η θέση μεταξύ των 53 κορυφαίων προορισμών για εκαπτρισθέντες, σύμφωνα με την καθιερωμένη έρευνα Expat Insider. Παρόλα αυτά σε μία επιμέρους κατηγορία έρχονται σταθερά πρώτες. Και αυτή φαίνεται να αντισταθμίζει πολλά από τα αρνητικά τους στοιχεία.

Αυτό που βρίσκουν οι ξένοι στις ΗΠΑ δεν είναι άλλο από ευκαιρίες καριέρας. Η χώρα καταλαμβάνει την 1η θέση τόσο στην κατηγορία «τοπική αγορά εργασίας» όσο και στην κατηγορία «προσωπικές ευκαιρίες καριέρας», ενώ βαθμολογείται αρκετά υψηλά (7η θέση) στην κατηγορία «εργασιακή κουλτούρα και ικανοποίηση».  Δεν είναι τυχαίο λοιπόν που αποκαλούνται συχνά «γη της ευκαιρίας».

Ποιο είναι τα μεγαλύτερο μειονεκτήματα των ΗΠΑ, όπως το ανέδειξαν οι εκπατρισθέντες; Η ποιότητα της ζωής – ή καλύτερα το πόσο δαπανηρό είναι να την εξασφαλίσεις. Οι συμμετέχοντες στην έρευνα εμφανίστηκαν εν πολλοίς δυσαρεστημένοι με το κόστος ζωής στις ΗΠΑ, με τους μισούς να δηλώνουν ότι τα ημερήσια έξοδά τους είναι υπερβολικά υψηλά.

Η χώρα πήρε επίσης την δεύτερη χειρότερη θέση στο πόσο προσβάσιμη και οικονομικά προσιτή είναι η ποιοτική ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ενώ ήταν μεταξύ των 10 χειρότερων χωρών στα δημόσια μέσα μεταφοράς.

Η χώρα που βρίσκεται στην κορυφή των προτιμήσεων των εκπατρισθέντων μάλλον εκπλήσσει. Πρόκειται για το Μεξικό με το 90% των ξένων που ζουν εκεί, να δηλώνουν ευχαριστημένοι με τη ζωή τους. Ακολουθούν η Ισπανία, ο Παναμάς, η Μαλαισία και η Ταϊβάν.