Skip to main content

Ρωσία: Ο Πούτιν γίνεται «ζωγράφος» για να πείσει ότι «όλα είναι καλά»

Sputnik/Gavriil Grigorov/Kremlin via REUTERS

H weird ζωγραφιά που σχεδίασε σε οθόνη αφής.

Στην αναζήτηση θετικής δημοσιότητας φαίνεται ότι επιδίδεται ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν μετά την ανταρσία της μισθοφορικής οργάνωσης Wagner, σε μια προσπάθεια να «πουλήσει» την εικόνα του αγαπητού στο κοινό ηγέτη  και μιας χώρας που δεν είναι σε κρίση.

Ο Ρώσος πρόεδρος έκανε κάτι που δεν συνηθίζει αυτή την εβδομάδα: δύο δημόσιες με πολύ κόσμο και υποδοχή rock star στον ίδιο. Οι δημόσιες εμφανίσεις του φαίνονται να αποτελούν μέρος της προσπάθειας της Ρωσίας να πείσει ότι όλα είναι υπό έλεγχο, την ώρα που διεξάγει έναν πόλεμο στην Ουκρανία και προσπαθεί να διαχειριστεί την εμφύλια διαμάχη στο εσωτερικό της.

Μετά την εμφάνιση Νταγκεστάν, όπου συναντήθηκε με εκατοντάδες Ρώσους πολίτες, και τον Πούτιν να υιοθετεί μια ασυνήθιστα φιλική συμπεριφορά βγάζοντας selfies και ποζάροντας για φωτογραφίες, την Πέμπτη, ο Ρώσος πρόεδρος παρευρέθηκε στο φόρουμ της Υπηρεσίας Στρατηγικών Πρωτοβουλιών, όπου περιόδευσε σε έκθεση βραβευμένων ιδεών για νέες εθνικές εταιρείες που μπορούν να υποκαταστήσουν τα δυτικά προϊόντα, σύμφωνα με το ρωσικό κρατικό πρακτορείο μέσων ενημέρωσης Tass.

Μάλιστα, σε ανάρτησή του στο Telegram, το TASS δημοσίευσε βίντεο με τον Πούτιν να αλληλεπιδρά με τη διαδραστική οθόνη αφής NexTouch.

Με το στυλό στο χέρι, ο Πούτιν ζωγράφισε ένα πρόσωπο, λίγο περίεργο και ακανόνιστο, με τρεις τρίχες για μαλλιά και γιγάντια αυτιά. Μάλλον ήταν περήφανος για το έργο του καθώς αφού το ολοκλήρωσε, υπέγραψε με το όνομά του.