Skip to main content

Βρετανία: Η Ουκρανία πιθανόν έχει ανακαταλάβει την περιοχή που κατείχε η Ρωσία από το 2014

REUTERS/Rfe/Rl/Serhii Nuzhnenko

Πρόκειται για το χωριό Κρασνοχόρικα, κοντά στην πόλη Ντονέτσκ.

Η αντεπίθεση των ουκρανικών στρατευμάτων, που προσπαθούν να ανακαταλάβουν εδάφη στα χέρια της Ρωσίας τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, σημειώνει πρόοδο προς όλες τις κατευθύνσεις, σύμφωνα με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Μάλιστα, σύμφωνα με την έκθεση του υπουργείου Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου, οι ουκρανικές δυνάμεις είναι «πολύ πιθανό» να έχουν ανακαταλάβει μια περιοχή που οι Ρώσοι κατείχαν από το 2014.

Η βρετανική έκθεση βασίζεται σε αναφορές στα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης τις τελευταίες ημέρες, ότι τα στρατεύματά τους ανακατέλαβαν το χωριό Κρασνοχόρικα, κοντά στην πόλη Ντονέτσκ.

Στην καθημερινή ενημέρωση πληροφοριών του, το υπουργείο Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου σημειώνει ότι οι αερομεταφερόμενες δυνάμεις έκτοτε «κάνουν μικρές προόδους» ανατολικά από αυτό το χωριό.

«Αυτή είναι μια από τις πρώτες περιπτώσεις μετά την εισβολή της Ρωσίας τον Φεβρουάριο του 2022 που οι ουκρανικές δυνάμεις είναι πολύ πιθανό να έχουν ανακαταλάβει μια περιοχή που κατείχε η Ρωσία από το 2014», αναφέρει.

«Πρόσφατες πολλαπλές ταυτόχρονες ουκρανικές επιθέσεις σε όλο το Ντονμπάς πιθανότατα πίεσαν υπερβολικά τις δυνάμεις της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ και της Τσετσενίας που δρουν σε αυτήν την περιοχή», προσθέτει.