Skip to main content

Αυστραλία: Τροχαίο με λεωφορείο που επέστρεφε από γαμήλια γιορτή- 10 νεκροί

AAP Image/Darren Pateman via REUTERS

Διενεργείται έρευνα για τα αίτια του πολύνεκρου τροχαίου.

Τουλάχιστον 10 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 11 τραυματίστηκαν μετά από τροχαίο στο οποίο ενεπλάκη λεωφορείο που επέστρεφε από γαμήλια γιορτή σε μια οινοπαραγωγική περιοχή της Αυστραλίας.

Ειδικότερα, η αυστραλιανή αστυνομία ανακοίνωσε σήμερα ότι λεωφορείο ενεπλάκη σε τροχαίο στην περιοχή Χάντερ, στη Νέα Νότια Ουαλία, κοντά στην πόλη Γκρέτα, κάπου 180 χιλιόμετρα βορειοδυτικά από το Σίδνεϊ. Πρόκειται για περιοχή με αμπελώνες, που εκτιμούν πολύ οι τουρίστες.

Ο 58χρονος οδηγός του λεωφορείου συνελήφθη και μεταφέρθηκε με αστυνομική συνοδεία σε νοσοκομείο για να υποβληθεί στις υποχρεωτικές εξετάσεις.

«Με βάση τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, δέκα άνθρωποι είναι νεκροί. Ένδεκα [τραυματίες] διακομίστηκαν σε νοσοκομείο οδικώς και με ελικόπτερο, [άλλοι] 18 επιβάτες είναι σώοι», ανέφερε η αστυνομία σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε, διευκρινίζοντας πως ο απολογισμός των θυμάτων είναι προσωρινός.

Σύμφωνα με αυστραλιανά ΜΜΕ, το λεωφορείο επέστρεφε από γαμήλια γιορτή. Εξετράπη της πορείας του, ανατράπηκε και έπεσε από ράμπα ανισόπεδου κόμβου περίπου μισή ώρα πριν από τα μεσάνυχτα [τοπική ώρα· χθες Κυριακή περίπου μισή ώρα πριν από τις 17:00 ώρα Ελλάδας].

Η αναπληρωτής επίτροπος της αστυνομίας της Νέας Ουαλίας, Τρέισι Τσάπμαν, είπε ότι οι επισκέπτες ταξίδευαν «πιθανώς για τη διαμονή τους». Η ίδια πρόσθεσε ότι υπάρχουν «επαρκείς πληροφορίες» για την αστυνομία για να απαγγείλει κατηγορίες στον οδηγό του πούλμαν. «Είναι υπό κράτηση. Ήταν ο οδηγός μιας σύγκρουσης με μηχανοκίνητο όχημα όπου υπήρξαν θανατηφόροι τραυματισμοί και εκκρεμούν κατηγορίες», είπε, σημειώνοντας επίσης ότι υπήρχε πυκνή ομίχλη στην περιοχή την ώρα της συντριβής.

Διενεργείται έρευνα για τα αίτια του πολύνεκρου τροχαίου.