Skip to main content

Κρεμλίνο: Ξέρουμε ότι στο σαμποτάζ στον Nord Stream εμπλέκονται Αγγλοσάξονες

Η Μόσχα σχολίασε δημοσίευμα της Washington Post

Δεν άφησε ασχολίαστο το Κρεμλίνο δημοσίευμα, σύμφωνα με το οποίο οι ΗΠΑ γνώριζαν την ύπαρξη ουκρανικού σχεδίου για επίθεση κατά των αγωγών Nord Stream δηλώνοντας ότι η Μόσχα έχει ήδη εγείρει την πιθανότητα ανάμειξης «Αγγλοσαξώνων».

Όπως ανέφερε η Washington Post την Δευτέρα, σύμφωνα με πληροφορίες που διέρρευσαν και αναρτήθηκαν online,  CIA γνώριζε από τον περασμένο Ιούνιο μέσω ευρωπαϊκής υπηρεσίας Πληροφοριών ότι εξαμελής ουκρανική ομάδα ειδικών δυνάμεων σχεδίαζε το σαμποτάζ στους αγωγούς.

«Έχουμε ήδη μιλήσει για τα στοιχεία που έχουμε σχετικά με πιθανή ανάμειξη των Αγγλοσαξώνων σε αυτήν την τρομοκρατική επίθεση κατά διεθνούς ενεργειακής υποδομής», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Έλες οι υπόλοιπες λεπτομέρειες πρέπει να αποκαλυφθούν κατά την εξέλιξη μιας διαφανούς διεθνούς έρευνας, η οποία δεν διεξάγεται αυτήν την στιγμή, και δεν επιτρέπεται στην ρωσική πλευρά να συμμετάσχει σε οποιαδήποτε απόπειρα έρευνας, πρόσθεσε ο Πεσκόφ.

Nord Stream: Αρνείται ο Ζελένσκι τα περί ουκρανικού σχεδίου καταστροφής των αγωγών

Οι εκρήξεις σημειώθηκαν στις αποκλειστικές οικονομικές ζώνες της Σουηδίας και της Δανίας, οι οποίες διεξάγουν έρευνες μαζί με την Γερμανία.

Ουάσινγκτον και ΝΑΤΟ χαρακτήρισαν το περιστατικό «πράξη σαμποτάζ». Η Μόσχα καταγγέλλει ότι οι έρευνες καθυστερούν με στόχο την συγκάλυψη αυτών που βρίσκονται πίσω από την επίθεση.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters