Skip to main content

Blade Runner 2023: Δυστοπικές εικόνες από τη Νέα Υόρκη, λόγω των πυρκαγιών στον Καναδά (φωτογραφίες)

REUTERS/Shannon Stapleton

Πορτοκαλί ο ουρανός στο «Μεγάλο Μήλο». Αναβάλλονται αγώνες, συστάσεις για μάσκες και περιορισμό των μετακινήσεων. Προβλήματα στις πτήσεις.

Δεν είναι σκηνές ούτε από το Blade Runner ούτε από το Dune. Είναι δυστοπικές εικόνες από την ανατολική ακτή των Ηνωμένων Πολιτειών, απόρροια της κλιματικής κρίσης, καθώς ο καπνός από τις θηριώδεις πυρκαγιές που καταστρέφουν τον Καναδά, σκέπασε τη Νέα Υόρκη και άλλες περιοχές.

160 ενεργές εστίες καίνε μόνο στο Κεμπέκ, με τις αρμόδιες καναδικές υπηρεσίες να κάνουν λόγο για τουλάχιστον 400 ενεργές πυρκαγιές, εκ των οποίων οι 200 μαίνονται ανεξέλεγκτες.

Μέχρι το απόγευμα, το κέντρο του Μανχάταν είχε βυθιστεί σε ένα βαθύ θολό πορτοκαλί χρώμα, με τις φωτογραφίες να θυμίζουν σκηνικό από το Blade Runner και το Dune, ενώ προβλήματα προκλήθηκαν και στις πτήσεις τόσο στο La Guardia όσο και στο Newark.

Νωρίτερα κατά τη διάρκεια της ημέρας, οι εργαζόμενοι φόρεσαν μάσκες υψηλής προστασίας που χρησιμοποιούνταν εν μέσω της πανδημίας Covid-19 ενώ περπατούσαν στους δρόμους, τα παιδιά έμειναν μέσα στο διάλειμμα, ορισμένα σχολεία έκλεισαν και οι αρχές προειδοποίησαν τους ανθρώπους να μην βγουν έξω.

Δείτε τις φωτογραφίες

REUTERS/Troy Dunkley
REUTERS/Andrew Kelly
REUTERS/Andrew Kelly

REUTERS/Andrew Kelly
NWS Binghamton/Handout via REUTERS
REUTERS/Maye-E Wong
REUTERS/Amr Alfiky
REUTERS/Andrew Kelly
REUTERS/Leah Millis

Wildfire Service/Handout via REUTERS
REUTERS/Andrew Kelly
REUTERS/Leah Millis
REUTERS/Shannon Stapleton
REUTERS/Mike Segar
REUTERS/Carlos Osorio
B.C. Wildfire Service/Handout via REUTERS

REUTERS/Andrew Kelly
EPA/JUSTIN LANE
REUTERS/Amr Alfiky

Οι εικόνες έδειξαν από τον δορυφόρο ομίχλη να κατακλύζει τμήματα των Ηνωμένων Πολιτειών την Τετάρτη και προειδοποιήσεις ήταν σε ισχύ σε μεγάλο τμήμα των βορειοανατολικών και μεσοδυτικών πολιτειών. Στη Φιλαδέλφεια ίσχυε «κόκκινος συναγερμός», που σημαίνει ότι ευαίσθητες ομάδες θα μπορούσαν να κινδυνεύσουν, και ένας αγώνας μπέιζμπολ των Phillies αναβλήθηκε.

Η ομίχλη μορεί να παραμείνει για μερικές ημέρες λόγω του κλίματος, προειδοποίησε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία σε πρόγνωση. Τα προγνωστικά μοντέλα έδειξαν ότι ένα πιο πυκνό στρώμα καπνού θα μπορούσε να φτάσει δυτικότερα σε πόλεις όπως το Πίτσμπουργκ την Πέμπτη.

Διαβάστε ακόμη