Skip to main content

Ουκρανία: Η Ρωσία διαθέτει αρκετά ιρανικά drones για να εξαπολύει επιθέσεις καθημερινά

REUTERS/Vyacheslav Madiyevskyy

«Τα Shahed εκτοξεύονται πλέον τόσο συχνά που δεν είναι σαφές εάν (στόχος τους είναι ότι) εντοπίζουν ή εξαντλούν την αεράμυνα μας».

Η Ρωσία διαθέτει αρκετά ιρανικά drones για να πραγματοποιεί επιθέσεις στην Ουκρανία κάθε μέρα, προειδοποίησε αξιωματούχος της Ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Ο εκπρόσωπος της Πολεμικής Αεροπορίας Γιούρι Ιχνάτ δήλωσε, σύμφωνα με το ουκρανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο NV, ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν περισσότερα από αρκετά με μη επανδρωμένα αεροσκάφη Shahed-136 για να συνεχίσουν τις επιθέσεις.

«Τα Shahed εκτοξεύονται πλέον τόσο συχνά που δεν είναι σαφές εάν (στόχος τους είναι ότι) εντοπίζουν ή εξαντλούν την αεράμυνα μας», είπε ο Ιχνάτ, σύμφωνα με το NV. «Γίνονται όλα: ανίχνευση και, σίγουρα, εξάντληση».

Υπενθυμίζεται ότι οι ρωσικές επιθέσεις έχουν πυκνώσει το τελευταίο διάστημα εναντίον πολλών ουκρανικών περιοχών, συμπεριλαμβανομένου του Κιέβου. Στις επιθέσεις αυτές χρησιμοποιεί τα πυραύλους και όλο και πιο συχνά drones.

Τα drones έχουν εμβέλεια 1.250 μιλίων και είναι γεμάτα με εκρηκτικά, ανέφερε προηγουμένως το Business Insider. Τα σχετικά μικρά drones μπορούν να παραμείνουν στον αέρα πετώντας πάνω από τους στόχους τους, περιμένοντας για την κατάλληλη στιγμή για να χτυπήσουν, προτού συντριβούν και εκραγούν κατά την πρόσκρουση όπως ένας παραδοσιακός πύραυλος.