Skip to main content

Ντόναλντ Τραμπ: Είμαι σαν τη Μόνα Λίζα

REUTERS/Brian Snyder

Οι πολιτικές συγκεντρώσεις του Τραμπ προσελκύουν πλήθος κόσμου στις ΗΠΑ.

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ συνέκρινε τον εαυτό του με τη… Μόνα Λίζα, θέλοντας να τονίσει πόσο δημοφιλής είναι και γιατί προσελκύει πλήθη.

«Έχετε ανθρώπους που θέλουν να δουν τη Μόνα Λίζα, λατρεύουν τη Μόνα Λίζα, και θα τη πάνε να την δουν εκατοντάδες και εκατοντάδες φορές, και κάθε φορά βελτιώνεται», είπε ο Τραμπ σε συνέντευξή του στον δημόσιο τηλεοπτικό σταθμό S4C της Ουαλίας, που κυκλοφόρησε από την Daily Mirror του Ηνωμένου Βασιλείου.

Οι πολιτικές συγκεντρώσεις του Τραμπ προσελκύουν πλήθος κόσμου στις ΗΠΑ και ο ίδιος πιστεύει ότι οι οπαδοί του είναι «ερωτευμένοι» με τα μηνύματά του. «Ξεκινήσαμε τις συγκεντρώσεις και παρατηρήσαμε ότι υπήρχαν ορισμένες ομάδες ανθρώπων που ήταν απλώς ερωτευμένοι με αυτό που έλεγα, και πραγματικά ερωτευμένοι με τη χώρα».

«Είναι κάπως ενδιαφέρον πράγμα και είναι ουσιαστικά μιλάως για τα ίδια 20 θέματα: για τα σύνορα, για τον στρατό, για τους χαμηλούς φόρους», πρόσθεσε. «Θέλουν απλώς να τα ακούν ξανά και ξανά».

«Βλέπεις ανθρώπους που ακολουθούν τα ροκ συγκροτήματα και ακούνε τα ίδια τραγούδια ξανά και ξανά και ξανά».

Ο Τραμπ, ο οποίος τον Νοέμβριο ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων για τις προεδρικές εκλογές του 2024, βρίσκεται επί του παρόντος στην προεκλογική εκστρατεία για να εξασφαλίσει την υποψηφιότητα του κόμματος. Απέναντί του έχει τον κυβερνήτη της Φλόριντα Ρον Ντε Σάντις, ενώ την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του και ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ επί Τραμπ, Μάικ Πενς,

Πρόσφατες δημοσκοπήσεις τοποθετούν τον Τραμπ πολύ μπροστά από τον ΝτεΣάντις: Ο Τραμπ είναι η πρώτη επιλογή για πάνω από το 50% των Ρεπουμπλικάνων ψηφοφόρων στις προκριματικές εκλογές, με προβάδισμα 30 μονάδων έναντι του κυβερνήτη της Φλόριντα.