Skip to main content

Qatargate: Επέστρεψε στα καθήκοντά του ο Μαρκ Ταραμπέλα

EPA/STEPHANIE LECOCQ

Συμμετείχε σε συνεδρίαση της επιτροπής αλιείας του Ευρωκοινοβουλίου στις Βρυξέλλες

Το ‘πε και το ‘κανε: τρεις μήνες μετά τη σύλληψή του από τη βελγική αστυνομία στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης έρευνας για τις καταγγελίες διαφθοράς που συγκλόνισαν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ο Ευρωβουλευτής Μαρκ Ταραμπέλα εθεάθη την Τετάρτη να επιστρέφει στη δουλειά του.

Το πρωί συμμετείχε σε συνεδρίαση της επιτροπής αλιείας και καταγράφηκε να πίνει ένα ποτό στο καφέ του τρίτου ορόφου του Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες.

Ένας υπάλληλος που είδε τον Ταραμπέλα δήλωσε ότι «φαινόταν μάλλον εξαντλημένος, αλλά καθόταν με κάποιον».

Ο Ταραμπέλα μπόρεσε να μετακινηθεί ελεύθερα στην εργασία του την Τετάρτη, επειδή του αφαιρέθηκε το ηλεκτρονικό βραχιολάκι πριν από δύο εβδομάδες – αν και ορισμένοι περιορισμοί παραμένουν.

Οι άλλοι δύο εν ενεργεία ευρωβουλευτές που εμπλέκονται στη λεγόμενη έρευνα για το Qatargate – η Εύα Καϊλή και ο Ιταλός Αντρέα Κοτσολίνο – ζητούν επίσης επιτακτικά να επιστρέψουν στην εργασία τους, αλλά δεν μπορούν να το πράξουν, καθώς εξακολουθούν να βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Ο Ταραμπέλα κατηγορείται για διαφθορά, συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, αλλά εξέφρασε σοκ για τις κατηγορίες σε συνέντευξη Τύπου νωρίτερα αυτό το μήνα, διακηρύσσοντας την αθωότητά του.

Ο βετεράνος Βέλγος σοσιαλιστής πολιτικός αποφάσισε να μην θέσει εκ νέου υποψηφιότητα στις ευρωεκλογές του 2024, αλλά προτίθεται να ασκήσει τα καθήκοντά του για τον τελευταίο χρόνο της θητείας του.

Ο Ταραμπέλα την Τετάρτη συμμετείχε στην ψηφοφορία για τον κανονισμό για την αποκατάσταση της φύσης και μίλησε για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις της αλιείας.

naftemporiki.gr

Διαβάστε επίσης

Εύα Καϊλή: Το επόμενο διάστημα θα ζητήσει την αφαίρεση του ηλεκτρονικού βραχιολιού