Skip to main content

Qatargate: Ο Ταραμπέλα σκέφτεται να επιστρέψει στο Ευρωκοινοβούλιο

EUROPEAN PARLIAMENT

Δήλωσε ότι σκοπεύει να επιστρέψει στη θέση του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μέχρι το τέλος Μαΐου.

Ο Ευρωβουλευτής Μαρκ Ταραμπέλα, που κατηγορείται για το σκάνδαλο διαφθοράς του Ευρωκοινοβουλίου, Qatargate, εμφανίστηκε στο γραφείο του δικηγόρου του στη Λιέγη για να μιλήσει δημόσια για πρώτη φορά μετά τη σύλληψή του πριν από τρεις μήνες.

Αυτό έγινε μόλις μία ημέρα αφότου οι αρχές τον απάλλαξαν από τη χρήση ηλεκτρονικού βραχιολιού και του επέτρεψαν να βγει από τον κατ’ οίκον περιορισμό υπό ορισμένες όμως προϋποθέσεις.

Αν και είχε ήδη αποφασίσει να μην είναι εκ νέου υποψήφιος για τις ευρωεκλογές του 2024, σκοπεύει να επιστρέψει για τον τελευταίο χρόνο της θητείας του στο ίδιο ακριβώς θεσμικό όργανο για το οποίο κατηγορείται για διαφθορά μέχρι τα τέλη Μαΐου.

Ο Ταραμπέλα διηγήθηκε πώς το σπίτι του έγινε αντικείμενο ερευνών με σκύλους ανιχνευτές τον Δεκέμβριο του 2022 παρουσία δικαστή, αστυνομικών και της προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μετσόλα.

«Έμεινα άναυδος, μου κόπηκε η ανάσα. Η σύζυγος και ο γιος μου σοκαρίστηκαν», είπε ενώ αναζητούσε οπτική επαφή με τους δημοσιογράφους. «Σκέφτηκα ότι πρέπει να έχει γίνει κάποιο λάθος».

Περιέγραψε την περίοδο ως «τη χειρότερη της ζωής (του)».

«Δεν έχω καμία σχέση με αυτό, δεν έχω λάβει χρήματα σε αντάλλαγμα για τις πολιτικές μου απόψεις. Δεν θέλω να σχολιάσω την έρευνα που βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη», δήλωσε ο Ταραμπέλα κατά την εμφάνισή του στη Λιέγη.

naftemporiki.gr

Διαβάστε ακόμη

Εύα Καϊλή: Το επόμενο διάστημα θα ζητήσει την αφαίρεση του ηλεκτρονικού βραχιολιού