Skip to main content

Βρετανία: Γλυτώνει την εσωτερική έρευνα η Μπρέιβερμαν για το πρόστιμο στην οδήγηση

EPA/NEIL HALL

Στήριξη από τον Σούνακ

Ο Ρίσι Σούνακ ανακοίνωσε ότι δεν θα πραγματοποιήσει την εσωτερική έρευνα που έχει ζητήσει η αντιπολίτευση για την υπουργό Εσωτερικών, Σουέλα Μπρέιβερμαν, που κατηγορείται ότι ζήτησε προνομιακή μεταχείριση έπειτα από υπέρβαση ορίου ταχύτητας.

Η Σουέλα Μπράβερμαν, από τα πιο συντηρητικά στελέχη των Τόρις, βρισκόταν υπό πίεση μετά τις αποκαλύψεις του Τύπου το περασμένο σαββατοκύριακο, σύμφωνα με τις οποίες, το περασμένο καλοκαίρι, αφού υπερέβη το όριο ταχύτητας προσπάθησε να επιτύχει να της επιβληθεί η παρακολούθηση ιδιωτικού σεμιναρίου οδηγικής ευαισθητοποίησης για να αποφύγει κύρωση επί του διπλώματός της στο πλαίσιο του point system.

Για να το επιτύχει αυτό, ζήτησε από τους υπαλλήλους υπηρεσίας της οποίας προΐστατο να παρέμβουν, πράγμα που δεν πρέπει να κάνουν όταν πρόκειται για προσωπική υπόθεση.

Η Σουέλα Μπράβερμαν αρνήθηκε οποιαδήποτε ανωμαλία, επιμένοντας ότι, τελικά, έλαβε πρόστιμο και αφαίρεση πόντων, αλλά το Εργατικό Κόμμα ζήτησε την διενέργεια έρευνας.

Ο Ρίσι Σούνακ έλαβε την απόφασή του και την κοινοποίησε σε επιστολή προς την υπουργό του που δόθηκε στην δημοσιότητα από την Ντάουνινγκ Στριτ: «Αποφάσισα ότι τα θέματα αυτά δεν αποτελούν παραβίαση του υπουργικού κώδικα».

«Θα μπορούσε να έχει υιοθετηθεί μία καλύτερη στάση για να αποφευχθεί η τροφοδότηση μιας εντύπωσης παρατυπίας», αναφέρει, ωστόσο, στην επιστολή του ο βρετανός πρωθυπουργός.

«Λυπάμαι πολύ που οι πράξεις μου άφησαν χώρο για την δημιουργία της εντύπωσης αυτής και ζητώ συγγνώμη για την αναστάτωση που προκλήθηκε», απάντησε με επιστολή της η Σουέλα Μπράβερμαν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμη

Σουέλα Μπρέιβερμαν: Η κόρη μεταναστών που υπόσχεται να διώξει τους μετανάστες από τη Βρετανία