Skip to main content

Βρετανία: Πρόστιμο για υπερβολική ταχύτητα θέλησε να αποφύγει η υπ. Εσωτερικών

REUTERS/Hannah McKay

Πιέσεις να παραιτηθεί, «πλήρης εμπιστοσύνη» από τον Σούνακ

Η υπουργός Εσωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου καταγράφηκε να τρέχει με υπερβολική ταχύτητα το περασμένο καλοκαίρι, όταν ήταν γενική εισαγγελέας.

Τώρα, ακτιβιστές για την οδική ασφάλεια την κατηγορούν ότι προσπαθεί να υποβαθμίσει τους κινδύνους της υπερβολικής ταχύτητας, αφού φέρεται να ζήτησε ιδιωτικό μάθημα ευαισθητοποίησης σε θέματα ταχύτητας, αντί να πάρει βαθμούς ποινής στο δίπλωμα οδήγησής της.

Στα πρώτα δημόσια σχόλιά της σχετικά με τη διαμάχη, η Μπρέιβερμαν δεν αρνήθηκε ότι ζήτησε από τους δημόσιους υπαλλήλους να παρέμβουν.

Ερωτηθείσα ευθέως αν ζήτησε από τους υπαλλήλους να της οργανώσουν ένα μάθημα κατ’ ιδίαν, είπε: «Το περασμένο καλοκαίρι, έτρεχα με υπερβολική ταχύτητα. Μετανιώνω γι’ αυτό. Πλήρωσα το πρόστιμο και πήρα τους βαθμούς, αλλά τώρα επικεντρωνόμαστε στο να προσφέρουμε στους Βρετανούς και να δουλεύουμε γι’ αυτούς».

Πιεσμένη για την ίδια ερώτηση, είπε: «Δεν θα ήθελα να σας πω τίποτα άλλο: σε σχέση με τη διαδικασία, είμαι επικεντρωμένη στο να παραδώσω για τον βρετανικό λαό, να κάνω τη δουλειά μου ως Υπουργός Εσωτερικών και αυτό που θα πω είναι ότι, κατά την άποψή μου, είμαι σίγουρη ότι δεν συνέβη τίποτα το δυσάρεστο».

Δεν έχει ξεκινήσει ακόμη επίσημη έρευνα για το αν παραβίασε τον υπουργικό κώδικα, όπως γίνεται αντιληπτό.

Εκπρόσωπος του Νο 10 δήλωσε ότι ο πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ «αξιοποιεί τις πληροφορίες» σχετικά με την κατάσταση μετά την επιστροφή του από τη σύνοδο κορυφής της G7, αν και έχει «πλήρη εμπιστοσύνη» στην υπουργό του.

naftemporiki.gr

Διαβάστε ακόμη

Σουέλα Μπρέιβερμαν: Η κόρη μεταναστών που υπόσχεται να διώξει τους μετανάστες από τη Βρετανία