Skip to main content

ΗΠΑ: Ο ΝτεΣάντις ανακοινώνει μαζί με τον Έλον Μασκ την υποψηφιότητά για πρόεδρος

REUTERS/Marco Bello

Ο 44χρονος Ρεπουμπλικανός θα ανακοινώσει ότι διεκδικεί την προεδρική υποψηφιότητα του κόμματός του σε απευθείας μετάδοση μέσω Twitter

Ο συντηρητικός κυβερνήτης της Φλόριντα Ρον ΝτεΣάντις αναμένεται να ανακοινώσει  αργά απόψε, επίσημα την υποψηφιότητά του για τις προεδρικές εκλογές του 2024 στις Ηνωμένες Πολιτείες ,αμφισβητώντας ανοιχτά τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Ο 44χρονος Ρεπουμπλικανός πολιτικός θα ανακοινώσει ότι διεκδικεί την προεδρική υποψηφιότητα του κόμματός του σε απευθείας μετάδοση μέσω Twitter, μέσω συνομιλίας του με το αφεντικό του Twitter Έλον Μασκ.

Η κλήση έχει προγραμματιστεί για τις 6:00 μ.μ. τοπική ώρα (01.00 ώρα Ελλάδας) στο Twitter Spaces, όπου οι χρήστες μπορούν να παρακολουθούν ζωντανές ηχητικές κλήσεις. Ο Μασκ επιβεβαίωσε μάλιστα στη Wall Street Journal ότι θα πάρει  συνέντευξη από τον Ντε Σάντις. «Θα είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και με Q&A σε πραγματικό χρόνο», πρόσθεσε ο Ελον Μασκ  «Έχει μια ανακοίνωση ο ΝτεΣάντιςνα κάνει», είπε ο Μασκ. Ερωτηθείς ,ποιον στηρίζει για τις εκλογές του 2024, ο πολυδισεκατομμυριούχος είπε ότι ο ίδιος και οι περισσότεροι Αμερικανοί θέλουν κάποιον στην εξουσία που να είναι «εύλογα φυσιολογικός» – στρέφοντας προφανώς τα βέλη του κατά του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Η σύζυγος του ΝτεΣάντις κυκλοφόρησε επίσης σήμερα να βίντεο που παραπέμπει ξεκάθαρα στην επικείμενη ανακοίνωση.

Ανερχόμενο αστέρι

Ο ΝτεΣάντις θεωρείται το ανερχόμενο αστέρι των Ρεπουμπλικανών και ο πιο επικίνδυνος εσωκομματικός αντίπαλος του Τραμπ στην κούρσα για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών. Μετά τη θριαμβευτική επανεκλογή του ως κυβερνήτη της Φλόριντα τον περασμένο Νοέμβριο, ο ΝτεΣάντις ξεπέρασε τον πρώην μέντορά του Τραμπ, σε ορισμένες δημοσκοπήσεις. Το τελευταίο διάστημα πάντως φαίνεται να υστερεί του Τραμπ ακόμη και κατά 30 μονάδες, στις μετρήσεις της κοινής γνώμης.

Οι Ρεπουμπλικάνοι θα επιλέξουν τον υποψήφιό τους για τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου 2024 ,στις προκριματικές εκλογές που ξεκινούν στις αρχές του επόμενου έτους. Μεταξύ των υποψηφίων για το χρίσμα είναι η επίσης η πρώην πρέσβης των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη Νίκι Χάλεϊ, ο αφροαμερικανός γερουσιαστής Τιμ Σκοτ, ο πρώην κυβερνήτης του Άρκανσο, Άσα Χάτσιντσον. Ο πρώην αντιπρόεδρος του Τραμπ, Μάικ Πενς, εξετάζει επίσης το ενδεχόμενο να θέσει υποψηφιότητα για το χρίσμα.

Διαβάστε ακόμη

Φλόριντα: Προσφυγή εστιατορίου κατά του Ντε Σάντις για τα ντραγκ σόου