Skip to main content

Ρωσία: Καταγγέλλει απόπειρα δολοφονίας του Πούτιν από την Ουκρανία – Επίθεση με drones στο Κρεμλίνο (βίντεο)

Ostorozhno Novosti/Handout via REUTERS

Σύμφωνα με το Κρεμλίνο, ο Ρώσος πρόεδρος δεν βρισκόταν στο Κρεμλίνο και δεν τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της επίθεσης, η οποία απετράπη.

Η Ουκρανία επιχείρησε να πλήξει το Κρεμλίνο με δύο drones κατά τη διάρκεια της νύχτας, ανακοίνωσε η Ρωσία το μεσημέρι της Τετάρτης, κάνοντας λόγο για απόπειρα δολοφονίας του Βλαντίμιρ Πούτιν, με το Κίεβο από την πλευρά του να διαψεύδει οποιαδήποτε εμπλοκή.

Σύμφωνα με το Κρεμλίνο, ο Ρώσος πρόεδρος δεν βρισκόταν στο Κρεμλίνο και δεν τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της επίθεσης, η οποία απετράπη από τη ρωσική αεράμυνα που εξουδετέρωσε τα drones.

Κατά το Κρεμλίνο, δεν σημειώθηκαν τραυματισμοί, ούτε και υλικές ζημιές στο κτήριο από τα συντρίμμια των drones.

Βίντεο σε ρωσικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης φαίνεται να δείχνει στήλη καπνού επάνω από το Κρεμλίνο.

https://twitter.com/spectatorindex/status/1653736246370512896?s=20

Η Μόσχα προειδοποίησε με αντίποινα για την «τρομοκρατική», όπως τη χαρακτήρισε, επίθεση. «Διατηρούμε το δικαίωμα να απαντήσουμε όποτε και όπως κριθεί σκόπιμο» ανέφερε το Κρεμλίνο.

Washington Post: Η Ουκρανία σχεδίαζε επίθεση στη Μόσχα

Οι αρχές της Μόσχας ανακοίνωσαν πως απαγορεύονται οι πτήσεις μη επανδρωμένων αεροσκαφών στη ρωσική πρωτεύουσα.

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι η παρέλαση της 9ης Μαΐου θα διεξαχθεί στην Μόσχα παρά το περιστατικό, μετέδωσε το πρακτορείο TASS.

Η Ουκρανία «δεν έχει καμία σχέση»

Η Ουκρανία «δεν έχει καμία σχέση» με την επίθεση με drone στο Κρεμλίνο, την οποία η Μόσχα απέδωσε στο Κίεβο, τόνισε από την πλευρά της η ουκρανική προεδρία.

«Φυσικά, η Ουκρανία δεν έχει καμία σχέση με τις επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη στο Κρεμλίνο», δήλωσε ο Μιχαΐλο Ποντολιάκ, σύμβουλος του προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, σε μήνυμά του σε δημοσιογράφους.

Απαγόρευση κυκλοφορίας στη Χερσώνα

Απαγόρευση κυκλοφορίας επιβάλλεται στη Χερσώνα, κοντά στη νότια γραμμή του μετώπου, από μεθαύριο Παρασκευή το βράδυ και για 58 ώρες, όπως ανακοίνωσαν οι ουκρανικές αρχές, με το Κίεβο να δηλώνει πως ολοκλήρωσε τις προετοιμασίες για μια ευρεία επίθεση.

«Από τις 20:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) της 5ης Μαΐου, θα ισχύσει απαγόρευση κυκλοφορίας στη Χερσώνα, και διαρκέσει έως τις 6:00 της 8ης Μαΐου», ανέφερε στο Telegram ο επικεφαλής της τοπικής στρατιωτικής διοίκησης, Ολεξάντρ Προκούντιν.

«Στη διάρκεια αυτών των 58 ωρών θα απαγορεύεται στους πολίτες να μετακινούνται ή να βρίσκονται στους δρόμους της πόλης» πρόσθεσε, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο. Συμπλήρωσε, δε, ότι θα είναι κλειστές οι είσοδοι και οι έξοδοι της πόλης.

Ζελένσκι: Στη Φινλανδία ο Ουκρανός πρόεδρος

Στην πρωτεύουσα της Φινλανδίας, Ελσίνκι, βρίσκεται ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ο Ουκρανός πρόεδρος αναμένεται να συναντηθεί με τους επικεφαλής των κυβερνήσεων της Φινλανδίας, της Σουηδίας, της Νορβηγίας, της Δανίας και της Ισλανδίας, στο περιθώριο της συνόδου κορυφής των βορειοευρωπαϊκών χωρών.

Διαβάστε επίσης:

Ουκρανία: Το τολμηρό χτύπημα που δεν έγινε ποτέ, με εντολη ΗΠΑ