Skip to main content

Ουκρανία: Απαγόρευση κυκλοφορίας για 58 ώρες στη Χερσώνα

REUTERS/Viacheslav Ratynskyi

Το Κίεβο δηλώνει πως ολοκλήρωσε τις προετοιμασίες για μια ευρεία επίθεση.

Απαγόρευση κυκλοφορίας επιβάλλεται στη Χερσώνα, κοντά στη νότια γραμμή του μετώπου, από μεθαύριο Παρασκευή το βράδυ και για 58 ώρες, όπως ανακοίνωσαν οι ουκρανικές αρχές, με το Κίεβο να δηλώνει πως ολοκλήρωσε τις προετοιμασίες για μια ευρεία επίθεση.

«Από τις 20:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) της 5ης Μαΐου, θα ισχύσει απαγόρευση κυκλοφορίας στη Χερσώνα, και διαρκέσει έως τις 6:00 της 8ης Μαΐου», ανέφερε στο Telegram ο επικεφαλής της τοπικής στρατιωτικής διοίκησης, Ολεξάντρ Προκούντιν.

«Στη διάρκεια αυτών των 58 ωρών θα απαγορεύεται στους πολίτες να μετακινούνται ή να βρίσκονται στους δρόμους της πόλης» πρόσθεσε, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο. Συμπλήρωσε, δε, ότι θα είναι κλειστές οι είσοδοι και οι έξοδοι της πόλης.

Ζελένσκι: Στη Φινλανδία ο Ουκρανός πρόεδρος

Στην πρωτεύουσα της Φινλανδίας, Ελσίνκι, βρίσκεται ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ο Ουκρανός πρόεδρος αναμένεται να συναντηθεί με τους επικεφαλής των κυβερνήσεων της Φινλανδίας, της Σουηδίας, της Νορβηγίας, της Δανίας και της Ισλανδίας, στο περιθώριο της συνόδου κορυφής των βορειοευρωπαϊκών χωρών.

Στο Βερολίνο ο Ζελένσκι στις 13 Μαΐου

Εξάλλου, σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα Tagesspiegel, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι θα επισκεφθεί το Βερολίνο στις 13 Μαΐου, όπου θα γίνει δεκτός με στρατιωτικές τιμές από τον Γερμανό καγκελάριο Ολαφ Σολτς.

Ακολούθως θα ταξιδέψει στο Ααχεν για να παραλάβει το Βραβείο Καρλομάγνου 2023.