Skip to main content

Ζελένσκι: Στη Φινλανδία ο Ουκρανός πρόεδρος – Θα μεταβεί στη Γερμανία στις 13 Μαΐου

REUTERS/Viacheslav Ratynskyi

Ο Ουκρανός πρόεδρος αναμένεται να συναντηθεί με τους επικεφαλής των κυβερνήσεων της Φινλανδίας, της Σουηδίας, της Νορβηγίας, της Δανίας και της Ισλανδίας.

Στην πρωτεύουσα της Φινλανδίας, Ελσίνκι, βρίσκεται ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ο Ουκρανός πρόεδρος αναμένεται να συναντηθεί με τους επικεφαλής των κυβερνήσεων της Φινλανδίας, της Σουηδίας, της Νορβηγίας, της Δανίας και της Ισλανδίας, στο περιθώριο της συνόδου κορυφής των βορειοευρωπαϊκών χωρών.

Οι προαναφερθείσες χώρες έχουν εκφράσει την υποστήριξή τους στην Ουκρανία μετά τη ρωσική εισβολή.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Φινλανδίας Σάουλι Νιινίστο, στο επίκεντρο της συνόδου θα βρεθεί η επιθετικότητα της Ρωσίας στην Ουκρανία, η συνέχιση της υποστήριξης στο Κίεβο, αλλά και οι εξελίξεις σε ό,τι αφορά τις σχέσεις της Ουκρανίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ.

«Υπάρχει ακόμη επείγουσα ανάγκη για στρατιωτική υποστήριξη προκειμένου να διασφαλιστεί ότι οι Ουκρανοί θα παραμείνουν όσο το δυνατόν πιο δυνατοί στον αγώνα εναντίον της Ρωσίας», δήλωσε η πρωθυπουργός της Δανίας Μέτερ Φρεντέρικσεν.

Στο Βερολίνο ο Ζελένσκι στις 13 Μαΐου

Εξάλλου, σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα Tagesspiegel, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι θα επισκεφθεί το Βερολίνο στις 13 Μαΐου, όπου θα γίνει δεκτός με στρατιωτικές τιμές από τον Γερμανό καγκελάριο Ολαφ Σολτς.

Ακολούθως θα ταξιδέψει στο Ααχεν για να παραλάβει το Βραβείο Καρλομάγνου 2023.