Skip to main content

Κρεμλίνο: Θα συνεχίσουμε τις συνομιλίες για τα σιτηρά

«Η Μόσχα δεν θα κάνει τίποτα που θα βαίνει ενάντια στα συμφέροντά της» διαμηνύει ο Ντμίτρι Πεσκόφ

Την πρόθεση της Μόσχας να συνεχίσει τις συνομιλίες με τον ΟΗΕ και άλλες πλευρές που εμπλέκονται στη συμφωνία της Μαύρης Θάλασσας για τα σιτηρά γνωστοποίησε το Κρεμλίνο, σημειώνοντας πάντως πως η Ρωσία δεν θα κάνει κάτι που θα πλήξει τα δικά της συμφέροντα.

«Η ρωσική πλευρά θα συνεχίσει τις επαφές με τον ΟΗΕ και άλλους εμπλεκόμενους, με την ελπίδα ότι οι όροι της συμφωνίας θα ικανοποιηθούν τελικά» ανέφερε στη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με δημοσιογράφους, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ. «Φυσικά η Ρωσία δεν θα κάνει τίποτα άλλο που θα βαίνει ενάντια στα συμφέροντά της» έσπευσε να προσθέσει.

Η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας Μαρία Ζαχάροβα δήλωσε ότι συνομιλίες μεταξύ της Ρωσίας και των Ηνωμένων Εθνών για τη συμφωνία της Μαύρης Θάλασσας θα πραγματοποιηθούν στη Μόσχα την Παρασκευή, με τα Ηνωμένα Έθνη να εκπροσωπούνται από την αξιωματούχο για το εμπόριο Ρεμπέκα Γκρίνσπαν.

Η Μόσχα έχει επανειλημμένα αναφέρει ότι ετοιμάζεται να αποχωρήσει από την συμφωνία στις 18 Μαΐου εφόσον δεν ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις της να χαλαρώσουν οι περιορισμοί στις δικές της εξαγωγές αγροτικών προϊόντων.

Η Δύση λέει ότι οι κυρώσεις της δεν στοχεύουν τον αγροτικό τομέα της Ρωσίας, αλλά η Μόσχα ισχυρίζεται ότι οι εξαγωγές των αγροτικών προϊόντων της έχουν πληγεί από τις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στις τράπεζες της όπως και από κυρώσεις στην αλυσίδα τροφοδοσίας και τον ασφαλιστικό τομέα.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters