Skip to main content

Ρωσική εμπορευματική αμαξοστοιχία εκτροχιάστηκε από «εκρηκτικό μηχανισμό» στο Μπριάνσκ

Twitter

Δεν υπάρχουν θύματα.

«Εκρηκτικός μηχανισμός» στη δυτική ρωσική περιφέρεια του Μπριάνσκ, στα σύνορα με την Ουκρανία, προκάλεσε σήμερα τον εκτροχιασμό εμπορευματικής αμαξοστοιχία, χωρίς ωστόσο να προκληθούν θύματα, σύμφωνα με τον τοπικό κυβερνήτη.

Η είδηση έρχεται την ώρα που αυξάνονται οι ανησυχίες στη Ρωσία για ουκρανικές επιθέσεις και επιχειρήσεις δολιοφθοράς.

«Εξερράγη ένας άγνωστος εκρηκτικός μηχανισμός προκαλώντας τον εκτροχιασμό ενός τρένου εμπορευμάτων. Δεν υπάρχουν θύματα», ανακοίνωσε μέσω της εφαρμογής Telegram ο Αλεξάντρ Μπόγκομαζ, ο κυβερνήτης της περιφέρειας του Μπριάνσκ που συνορεύει με την Ουκρανία.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το επεισόδιο σημειώθηκε σε σιδηροδρομική γραμμή ανάμεσα στην πόλη του Μπριάνσκ και την πόλη Ουνέτσα. «Οι υπηρεσίες διάσωσης βρίσκονται επιτόπου. Η κυκλοφορία σ’ αυτό το κομμάτι της σιδηροδρομικής γραμμής έχει διακοπεί», πρόσθεσε ο Μπόγκομαζ. Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε ο κυβερνήτης, το σημείο του εκτροχιασμού απέχει περίπου 60 χιλιόμετρα βόρεια από τα σύνορα με την Ουκρανία.

Οι τοπικές αρχές δήλωσαν ότι το τρένο που εκτροχιάστηκε μετέφερε «καύσιμα και οικοδομικά υλικά».

Σε ανακοίνωσή της, η δημόσια εταιρεία των ρωσικών σιδηροδρόμων εξήγησε ότι η μηχανή του τρένου έπιασε φωτιά μετά τον εκτροχιασμό της. «Μονάδες πυροσβεστών βρίσκονται επιτόπου», διευκρίνισε η εταιρεία.

Η εταιρεία αναφέρει επίσης πως, εκτός από τη μηχανή του τρένου, έχουν εκτροχιαστεί επτά βαγόνια. Προς το παρόν δεν κάνει λόγο για παρουσία εκρηκτικών και αναφέρει απλώς ότι το επεισόδιο προκλήθηκε «από την επέμβαση εξωτερικών προσώπων».

Σημειώνεται ότι από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, έχουν αυξηθεί τα περιστατικά που αφορούν το σιδηροδρομικό σύστημα της Ρωσίας. Οι ρωσικές αρχές συνέλαβαν τουλάχιστον 66 Ρώσους ως ύποπτους για δολιοφθορά στον σιδηρόδρομο το περασμένο φθινόπωρο, σύμφωνα με την ανεξάρτητη ρωσική ιστοσελίδα Mediazona.

Σε άλλη είδηση, σήμερα μια γραμμή υψηλής τάσης υπέστη επίσης ζημιές από εκρηκτικό μηχανισμό στην περιφέρεια του Λένινγκραντ (βορειοδυτική Ρωσία), ανακοίνωσε ο τοπικός κυβερνήτης, υπογραμμίζοντας πως έχει αρχίσει έρευνα για «σαμποτάζ».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ