Skip to main content

Πάπας Φραγκίσκος: Οι πόλεμοι συνεχίζουν να σπέρνουν τον θάνατο

Simone Risoluti/Vatican Media/­Handout via REUTERS

Ευχήθηκε καλό Πάσχα σε όλους τους Ορθόδοξους.

«Καλό Πάσχα» σε όλους τους Ορθόδοξους που γιορτάζουν σήμερα την Ανάσταση του Θεανθρώπου ευχήθηκε ο πάπας Φραγκίσκος απευθυνόμενος στο συγκεντρωμένο πλήθος, στην πλατεία του Αγίου Πέτρου.

«Θέλω να εκφράσω την εγγύτητά μου σε όλους τους αδελφούς και τις αδελφές που, ιδίως στην Ανατολή, σήμερα γιορτάζουν το Πάσχα. Ο αναστηθείς Κύριος να είναι στο πλευρό σας και να σας γεμίσει με το Άγιο Πνεύμα του, καλό Πάσχα σε όλους σας», είπε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ωστόσο ότι το Πάσχα γιορτάζεται ενώ συνεχίζονται οι συγκρούσεις στον κόσμο.

«Δυστυχώς, σε πλήρη αντίθεση με το πασχαλινό μήνυμα, οι πόλεμοι συνεχίζονται και συνεχίζουν να σπέρνουν τον θάνατο με φρικιαστικό τρόπο. Ας θρηνήσουμε για αυτές τις φρικαλεότητες και ας προσευχηθούμε για τα θύματά τους, ζητώντας από τον Θεό να μην χρειάζεται στο εξής ο κόσμος να βιώνει την απογοήτευση του βίαιου θανάτου, αλλά την έκπληξη της ζωής που δίνει και την οποία ανανεώνει με τη χάρη του», ανέφερε.

«Παρακολουθώ με ανησυχία τα γεγονότα που συμβαίνουν στο Σουδάν… Και σκέφτομαι επίσης τους αδελφούς και τις αδελφές μας που γιορτάζουν σήμερα το Πάσχα στη Ρωσία και την Ουκρανία. Είθε ο Κύριος να είναι κοντά τους και να τους βοηθήσει να πετύχουν ειρήνη!».