Skip to main content

Walt Disney Co: Προχωρά σε 7.000 απολύσεις

Οι λεπτομέρειες των απολύσεων είχαν κρατηθεί στενά κρυφές από την εταιρεία.

Σε 7.000 απολύσεις προχώρησε σήμερα η Walt Disney Co, τις οποίες είχε ανακοινώσει νωρίτερα φέτος, καθώς προσπαθεί να ελέγξει το κόστος και να δημιουργήσει μια πιο «εξορθολογισμένη» επιχείρηση, σύμφωνα με επιστολή που έστειλε ο διευθύνων σύμβουλος Bob Iger στους εργαζόμενους και την οποία επικαλείται το Reuters.

Αρκετά μεγάλα τμήματα της εταιρείας – Disney Entertainment, Disney Parks, Experiences and Products και Corporate – θα επηρεαστούν. Το ESPN δεν θίγεται από τον γύρο περικοπών αυτής της εβδομάδας, αλλά αναμένεται να συμπεριληφθεί σε μεταγενέστερους γύρους.

Ο κλάδος της ψυχαγωγίας έχει υποστεί περικοπές από την πρώιμη ευφορία που αγκάλιασε το video streaming, όταν οι καθιερωμένες εταιρείες μέσων ενημέρωσης έχασαν δισεκατομμύρια καθώς λανσάρισαν ανταγωνιστές της Netflix Inc. Άρχισαν να περιορίζουν τις δαπάνες όταν το Netflix εμφάνισε την πρώτη απώλεια συνδρομητών σε μια δεκαετία στις αρχές του 2022 και η Wall Street άρχισε να δίνει προτεραιότητα στην κερδοφορία έναντι της αύξησης των συνδρομητών.

Ο Iger δήλωσε ότι η Disney θα αρχίσει να ενημερώνει την πρώτη ομάδα εργαζομένων που επηρεάζονται από τη μείωση του εργατικού δυναμικού μέσα στις επόμενες τέσσερις ημέρες. Ένας δεύτερος, μεγαλύτερος γύρος περικοπών θέσεων εργασίας θα συμβεί τον Απρίλιο, «με αρκετές χιλιάδες περισσότερες μειώσεις προσωπικού». Ο τελευταίος γύρος θα ξεκινήσει πριν από την έναρξη του καλοκαιριού, αναφέρεται στην επιστολή.

Οι λεπτομέρειες των απολύσεων είχαν κρατηθεί στενά κρυφές από την εταιρεία, αν και οι ειδικοί ανέμεναν ότι οι μειώσεις θα γίνονταν πριν από την ετήσια συνέλευση των μετόχων της Disney στις 3 Απριλίου.

Η ανησυχία είχε αυξηθεί στο εσωτερικό της Disney, καθώς οι φήμες διογκώνονταν σχετικά με τους τομείς των πιθανών περικοπών.

Πολλοί περίμεναν ότι οι περικοπές θα αφορούσαν σε μεγάλο βαθμό το τμήμα μέσων ενημέρωσης και ψυχαγωγίας της Disney, το οποίο καταργήθηκε στο πλαίσιο της εταιρικής αναδιάρθρωσης. Η μονάδα δεν έχει ηγέτη από την αποχώρηση του Καρίμ Ντάνιελ τον Νοέμβριο, λίγο μετά την επιστροφή του Ίγκερ ως διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας.

naftemporiki.gr