Skip to main content

SVB: Επικοινωνία Μπάιντεν με τον κυβερνήτη της Καλιφόρνιας

REUTERS/Nathan Frandino

Μίλησαν για τις προσπάθειες αντιμετώπισης της κατάστασης.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν συζήτησε με τον κυβερνήτη της Καλιφόρνιας Γκάβιν Νιούσομ για την κατάρρευση της Silicon Valley Bank και τις προσπάθειες αντιμετώπισης της κατάστασης, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

«Ο πρόεδρος και ο κυβερνήτης συζήτησαν για τη Silicon Valley Bank και τις προσπάθειες να αντιμετωπιστεί η κατάσταση», σύμφωνα με το κείμενο, που δεν υπεισέρχεται σε λεπτομέρειες.

Η ανακοίνωση αναφέρει πως ο Μπάιντεν συζήτησε επίσης με τον Νιούσομ σχετικά με την κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης την Παρασκευή για να εξασφαλιστεί πως η πολιτεία θα έχει την πλήρη υποστήριξη της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, καθώς η Καλιφόρνια πλήττεται για ακόμα μια φορά φέτος από πλημμύρες και κατολισθήσεις.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με το Bloomberg, η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ και η ομοσπονδιακή εταιρεία ασφάλισης των καταθέσεων (Federal Deposit Insurance Corp – FDIC) εξετάζουν τη δημιουργία ενός ειδικού ταμείου που θα επιτρέπει στις ρυθμιστικές αρχές να εγγυώνται καταθέσεις σε τράπεζες που αντιμετωπίζουν προβλήματα.

Υπενθυμίζεται ότι η ταχύτατη κατάρρευση της SVB αποτέλεσε το «χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου» μετά τις μαζικές εκροές κεφαλαίων της, εκθέτοντας τα τρωτά του χρηματοπιστωτικού συστήματος και προκαλώντας ανησυχίες για συστημική κρίση με αβέβαιες προεκτάσεις.

Διαβάστε ακόμα:

Silicon Valley Bank: Ποιος θα σπάσει το λουκέτο; Οι υποψήφιοι αγοραστές