Skip to main content

Γερμανία: Στηρίζει την επ’ αόριστον απεργία στα ταχυδρομεία το συνδικάτο Verdi

REUTERS/Jana Rodenbusch

Το συνδικάτο ζητά αύξηση μισθών κατά 15% για 160.000 υπαλλήλους της Deutsche Post σε διάστημα 12 μηνών.

Την επ’ αόριστον απεργία στην Deutsche Post υποστήριξε το γερμανικό συνδικάτο Verdi την Πέμπτη, αλλά τα μέλη του δήλωσαν ότι οι διαπραγματεύσεις για τους μισθούς θα συνεχιστούν την Παρασκευή, όπως μεταδίδει το Reuters.

Περίπου το 86% των μελών του συνδικάτου που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση ψήφισαν υπέρ της απόρριψης της τρέχουσας μισθολογικής πρότασης της γερμανικής ταχυδρομικής εταιρείας, πολύ πάνω από το όριο του 75% που απαιτείται για βιομηχανική δράση, δήλωσε το συνδικάτο. Η Deutsche Post, στην οποία ανήκει ο γίγαντας της εφοδιαστικής DHL, κάλεσε το συνδικάτο να εισέλθει σε νέο γύρο διαπραγματεύσεων.

«Η Deutsche Post AG έχει τώρα την ευθύνη να αποτρέψει μια απεργία επ’ αόριστον κάνοντας μια σημαντική ουσιαστική βελτίωση της απορριφθείσας προσφοράς», δήλωσε η αντιπρόεδρος του Verdi Andrea Kocsis, η οποία ηγείται των συνομιλιών εκ μέρους του συνδικάτου. Η εταιρεία είχε ζητήσει από το συνδικάτο Verdi να «καταλήξει σε ένα συμφωνητικό και οικονομικά βιώσιμο αποτέλεσμα βραχυπρόθεσμα», είπε Thomas Ogilvie, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Deutsche Post για το ανθρώπινο δυναμικό.

Το συνδικάτο ζητά αύξηση μισθών κατά 15% για 160.000 υπαλλήλους της Deutsche Post σε διάστημα 12 μηνών.

Η προσφορά της Deutsche Post ήταν να αυξήσει τους μισθούς όλων των εργαζομένων σε δύο στάδια κατά συνολικά 4.420 ευρώ (4.671,06 δολάρια) ετησίως, που αντιστοιχεί σε αύξηση 11,5% σε όλες τις μισθολογικές ομάδες. Μαζί με επιπλέον 3.000 ευρώ που προσφέρθηκαν για την αντιστάθμιση του πληθωρισμού, αυτή ήταν η μεγαλύτερη προσφορά συλλογικής σύμβασης στην ιστορία της Deutsche Post, σύμφωνα με την εταιρεία. Η Deutsche Post ανακοίνωσε την Πέμπτη αποτελέσματα ρεκόρ για το 2022, κυρίως χάρη στην άνθηση των εργασιών στο εξωτερικό. Ωστόσο, η εταιρεία προειδοποίησε για οικονομικές προκλήσεις κατά το τρέχον έτος λόγω της αύξησης των τιμών και της υστέρησης του καταναλωτικού κλίματος.

naftemporiki.gr