Skip to main content

Τουρκικά ΜΜΕ: Στην Ελλάδα με 40 νεκρούς παραιτήθηκε υπουργός. Στην Τουρκία με 45.000 νεκρούς κανένας

Intime News

«Φουντώνει» η δυσαρέσκεια στην Τουρκία.

Αίσθηση έχει προκαλέσει στην Τουρκία η παραίτηση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή μετά την πολύνεκρη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη, η οποία σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό έχει στοιχίσει την ζωή σε 46 ανθρώπους.

Η είδηση της παραίτησης του κ. Καραμανλή έγινε η αφορμή για να αυξηθούν οι φωνές κατά της τουρκικής κυβέρνησης, ζητώντας την καρατόμηση των υπεύθυνων για την τραγωδία με τους φονικούς σεισμούς, δεδομένου ότι δεν έχει υπάρξει καμία παραίτηση από τους αρμόδιους. Οι σεισμοί έχουν στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 45.000 ανθρώπους μόνο στην Τουρκία.

Ως εκ τούτου, Τούρκοι πολίτες και μέσα μαζικής ενημέρωσης επαινούν σήμερα την παραίτηση του Κώστα Καραμανλή από την θέση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, προχωρώντας σε μία ιδιότυπη σύγκριση ανάμεσα στο πώς έχουν αναληφθεί οι ευθύνες στην Ελλάδα και πώς στην Τουρκία.

Μάλιστα στον τουρκικό Τύπο έχει λάβει μεγαλύτερη έκταση η είδηση της παραίτησης από την ίδια την είδηση της τραγωδίας στα Τέμπη, εξηγεί η ανταποκρίτρια του Open News αναφέροντας ότι το αντιπολιτευόμενο κανάλι Halk Tv σημειώνει ότι ο Έλληνας υπουργός αποτελεί παράδειγμα με την παραίτησή του. «Ρίξτε μία ματιά και στην απέναντι ακτή και πάρτε και εσείς παράδειγμα», αναφέρει. Στο ίδιο πνεύμα η Cumhuriyet υποστηρίζει ότι η χώρα μας έγινε παράδειγμα για την Τουρκία.

Σε αντίστοιχες δηλώσεις έχουν επίσης προχωρήσει διακεκριμένοι Τούρκοι δημοσιογράφοι, όπως ο Φατίχ Πορτακάλ που διαμαρτυρήθηκε στο Twitter σημειώνοντας ότι στην Τουρκία όχι μόνο δεν παραιτήθηκε κανείς αλλά ούτε καν ζήτησε συγγνώμη.

Παρατηρείται επίσης ότι ακόμα και τα τουρκικά κανάλια, και όχι μόνο τα αντιπολιτευόμενα, να έχουν αρχίσει τα σχόλια κατά της τουρκικής κυβέρνησης.