Skip to main content

Wagner: Καταλάβαμε χωριό κοντά στο Μπαχμούτ

REUTERS/Oleksandr Ratushniak

Το χωριό Κράσνα Χόρα βρίσκεται βόρεια του Μπαχμούτ, μια πόλη στην ανατολική Ουκρανία που αποτελεί θέατρο σκληρών μαχών εδώ και μήνες.

Την κατάληψη ενός χωριού κοντά στην πόλη Μπαχμούτ, στην επαρχία Ντονέτσκ της Ουκρανίας, ανακοίνωσε ο  επικεφαλής της ιδιωτικής στρατιωτικής εταιρείας Wagner, Γεβγκένι Πριγκόζιν.

Πρόκειται για το χωριό Κράσνα Χόρα, που βρίσκεται βόρεια του Μπαχμούτ, μια πόλη στην ανατολική Ουκρανία που αποτελεί θέατρο σκληρών μαχών εδώ και μήνες.

Σε ηχητικό του μήνυμα που αναρτήθηκε στον λογαριασμό του στο Telegram ο Πριγκόζιν ανέφερε: «Σημερα ο οικισμός Κράσνα Χόρα καταλήφθηκε από την επίθεση των στρατευμάτων της ιδιωτικής στρατιωτικής εταιρείας Wagner». Ο Πριγκόζιν δημοσίευσε επίσης βίντεο το οποίο φαίνεται να δείχνει μαχητές της Wagner μπροστά από την πινακίδα στην είσοδο του Κράσνα Χόρα.

Στο μήνυμά του ο Πριγκόζιν επεσήμανε ότι μόνο τα μισθοφορικά στρατεύματα της Wagner μάχονται «σε ακτίνα περίπου 50 χιλιομέτρων»  γύρω από το Μπάχμουτ και, αν η πόλη καταληφθεί, αυτό θα συμβεί από μαχητές της οργάνωσης.

Την Παρασκευή ο Πριγκόζιν είχε δηλώσει σε συνέντευξή του ότι οι δυνάμεις της Wagner πρέπει να καταλάβουν το Μπάχμουτ για να προχωρήσουν, αλλά είναι αντιμέτωπες με την έντονη αντίσταση των ουκρανικών δυνάμεων.

Πριγκόζιν: Ο «σεφ» του Πούτιν βλέπει 2 χρόνια συγκρούσεων για τον έλεγχο του Ντονμπάς