Skip to main content

Ουκρανία: Ανώτατο αξιωματούχο ασφαλείας καρατόμησε ο Ζελένσκι

Ukrainian Presidential Press Service/Handout via REUTERS

Συνεχίζεται η «εκκαθάριση» στην ουκρανική κυβέρνηση

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι εξέδωσε το Σάββατο διάταγμα με το οποίο καρατόμησε ένα ανώτερο στέλεχος ασφαλείας και είπε ότι η προσπάθειά του να καθαρίσει την κυβέρνηση από τη διαφθορά θα συνεχιστεί.

Η κυβέρνηση έχουν αποπέμψει δεκάδες αξιωματούχους τις τελευταίες εβδομάδες και άνοιξαν έρευνες ως μέρος μιας εκτεταμένης προσπάθειας κατά της διαφθοράς. Η Ευρωπαϊκή Ένωση λέει ότι η αντιμετώπιση της διαφθοράς αποτελεί προϋπόθεση για την ένταξη της Ουκρανίας στο μπλοκ των 27 μελών.

Ο Ζελένσκι απέλυσε τον Ρουσλάν Τζιούμπα από αναπληρωτή διοικητή της Εθνικής Φρουράς, σύμφωνα με σύντομο διάταγμα που εξέδωσε το προεδρικό γραφείο. Δεν έδωσε κανέναν λόγο για την απόλυση.

Ουκρανία: Παραιτήσεις αξιωματούχων εν μέσω καταγγελιών για σκάνδαλα διαφθοράς

Ο Ζελένσκι – ο οποίος τόνισε την ανάγκη να καθαριστεί ιδιαίτερα το υπουργείο Άμυνας – δεν ανέφερε συγκεκριμένα τον Τζιούμπα στην καθημερινή του ομιλία μέσω βίντεο.

Αντίθετα, είπε ότι είχε συναντηθεί με αξιωματούχους του αμυντικού τομέα και των αρχών επιβολής του νόμου για να συζητήσουν τρόπους προστασίας των θεσμών από, όπως είπε, προσπάθειες από έξω ή μέσα για μείωση της αποτελεσματικότητας και της αποδοτικότητάς τους.

naftemporiki.gr