Skip to main content

Ισραήλ: Ζητά πιο σκληρή στάση του ΝΑΤΟ απέναντι στο Ιράν

REUTERS/Yves Herman

«Η ιρανική απειλή βρίσκεται πλέον στην πύλη της Ευρώπης», δήλωσε χαρακτηριστικά ο ο πρόεδρος Χέρτζογκ.

Να σκληρύνει την στάση του απέναντι στο ιρανικό καθεστώς κάλεσε ο πρόεδρος του Ισραήλ τα μέλη του ΝΑΤΟ, λόγω της εμπλοκής στην προμήθεια μη επανδρωμένων αεροσκαφών στη Ρωσία με σκοπό την χρήση τους στην Ουκρανία.

«Η κρίση υπερβαίνει τα σύνορα της Ουκρανίας. Η ιρανική απειλή βρίσκεται πλέον στην πύλη της Ευρώπης», σημείωσε ο πρόεδρος Χέρτζογκ κατά την επίσκεψή του στην έδρα του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

«Η ψευδαίσθηση της απόστασης δεν μπορεί πια να υφίσταται. Το ΝΑΤΟ πρέπει να υιοθετήσει την αυστηρότερη δυνατή θέση κατά του ιρανικού καθεστώτος, κυρίως μέσω των οικονομικών, νομικών και πολιτικών κυρώσεων και μιας αξιόπιστης στρατιωτικής αποτροπής», επέμεινε μετά τη συνάντησή του με τον γενικό γραμματέα της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας Γενς Στόλτενμπεργκ.

Από την μεριά του ο Στόλτενμπεργκ, υπογράμμισε: «Ο ουκρανικός λαός υπερασπίζεται γενναία την πατρίδα του και οι σύμμαχοι και εταίροι του ΝΑΤΟ συμβάλλουν στην υποστήριξη του δικαιώματός του στην αυτοάμυνα», δήλωσε από την πλευρά του ο Στόλτενμπεργκ.

Η επίσκεψη αυτή αποτελεί μια ένδειξη «εμβάθυνσης της συνεργασίας» μεταξύ της συμμαχίας της οποίας ηγούνται οι Ηνωμένες Πολιτείες και το Ισραήλ, πρόσθεσε ο Νορβηγός γενικός γραμματέας.

Πηγές: ΑΜΠΕ, AFP