Skip to main content

Χάρκοβο: Ρωσικά πλήγματα λίγες ώρες μετά την επίσκεψη Μπέρμποκ

Ρωσικές επιθέσεις σημειώθηκαν αργά την Τρίτη στην πόλη Χάρκοβο, στην ανατολική Ουκρανία, αργά την Τρίτη, λίγες ώρες μετά την αιφνιδιαστική επίσκεψη της Γερμανίδας υπουργού Εξωτερικών Ανναλένα Μπέρμποκ συνοδευόμενη από τον Ουκρανό ομόλογό της Ντμίτρο Κουλέμπα.

«Μείνετε στα καταφύγια. Οι δυνάμεις κατοχής βομβαρδίζουν για ακόμα μια φορά», προειδοποίησε τους κατούκους του Χαρκόβου μέσω Telegram ο κυβερνήτης της ομώνυμης περιφέρειας, Ολέγκ Σινεγκούμποφ.

Το Χάρκοβο υπέστη επανειλημμένα βομβαρδισμούς όταν ξέσπασε ο πόλεμος, αλλά οι ουκρανικές δυνάμεις μπόρεσαν να κρατήσουν την πόλη. Το μέτωπο των μαχών έχει πλέον απομακρυνθεί, βρίσκεται περίπου 130 χιλιόμετρα από τα όρια της.

Η Ανναλένα Μπέρμποκ δεσμεύθηκε για περαιτέρω γερμανική υποστήριξη στο Κίεβο, με τον Ντμίτρο Κουλέμπα να σημειώνει ότι η άρνηση του Βερολίνου να στείλει άρματα μάχης στη χώρα του κοστίζει ζωές.

«Σε όλα τα μέρη της Ουκρανίας, από το Χάρκοβο και τη Χερσώνα μέχρι το Κίεβο, οι άνθρωποι πρέπει να γνωρίζουν ότι μπορούν να βασιστούν στην αλληλεγγύη και την υποστήριξή μας», είπε η Μπέρμποκ προσθέτοντας ότι η Γερμανία θα συνεχίσει να προμηθεύει την Ουκρανία με τα όπλα «που χρειάζεται για να απελευθερώσει τους πολίτες της που εξακολουθούν να υποφέρουν από τον τρόμο της ρωσικής κατοχής».

naftemporiki.gr