Skip to main content

Ζελένσκι: Η Ρωσία θα ρίξει στη μάχη ό,τι έχει απομείνει

Ukrainian Presidential Press Service/Handout via REUTERS

Νέα προειδοποίηση του Ουκρανού προέδρου για ρωσική επίθεση.

Εκ νέου ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι προειδοποίησε ότι η Ρωσία ετοιμάζεται να εξαπολύσει μεγάλη επίθεση για να βελτιώσει την κατάστασή της στο μέτωπο των συγκρούσεων.

«Δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι οι σημερινοί επικεφαλής της Ρωσίας θα ρίξουν στη μάχη ό,τι τους έχει απομείνει και ό,τι μπορούν να συγκεντρώσουν για να προσπαθήσουν να αλλάξουν την τροχιά του πολέμου, και τουλάχιστον να καθυστερήσουν την ήττα τους», είπε ο Ζελένσκι στο νυχτερινό του διάγγελμα.

«Πρέπει να ανατρέψουμε αυτό το ρωσικό σενάριο. Προετοιμαζόμαστε για αυτό. Οι τρομοκράτες πρέπει να χάσουν. Οποιαδήποτε απόπειρα στη νέα τους επίθεση πρέπει να αποτύχει», συνέχισε. «Αυτή θα είναι η τελική ήττα του τρομοκρατικού κράτους. Η Ρωσία κινητοποιεί αυτούς που θέλει να πεθάνουν, εμείς κινητοποιούμε τον πολιτισμένο κόσμο».

Ο Ουκρανός πρόεδρος έχει προειδοποιήσει ξανά για επικείμενη μεγάλη επίθεση των ρωσικών δυνάμεων. Την Δευτέρα μίλησε για προσπάθεια από την πλευρά της Ρωσίας να εξαντλήσει τον ουκρανικό λαό μέσα από μια παρατεταμένη εκστρατεία επιθέσεων με ιρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Αντίστοιχη ανησυχία έχουν εκφράσει και άλλοι Ουκρανοί αξιωματούχοι. Στις 30 Δεκεμβρίου, ο υπουργός Άμυνας Ολέκσιι Ρέζνικοφ υποστήριξε ότι η ηγεσία της χώρας προετοιμάζεται για ένα νέο κύμα κινητοποίησης και σχεδιάζει να κλείσει τα σύνορα εντός μιας εβδομάδας. Νωρίτερα την ίδια μέρα, ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Πληροφοριών της Ουκρανίας, Κιρίλο Μπουντάνοφ, δήλωσε σε συνέντευξή του στο BBC ότι η Ρωσία σχεδιάζει ένα νέο κύμα κινητοποίησης από τις 5 Ιανουαρίου λόγω έλλειψης ανθρώπινου δυναμικού.

naftemporiki.gr