Skip to main content

Δορυφορικές εικόνες πριν και μετά την επίθεση στην Μακιίβκα

REUTERS/Alexander Ermochenko

Tο χτύπημα πραγματοποιήθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα της 1ης Ιανουαρίου σε επαγγελματική σχολή που στεγάζει Ρώσους στρατιώτες.

Δορυφορικές εικόνες που ελήφθησαν από την αμερικανική εταιρεία δορυφόρων Planet Labs δείχνουν τα αποτελέσματα της επίθεσης στη Μακίβκα, στην κατεχόμενη από τη Ρωσία ανατολική Ουκρανία.

Οι εικόνες – οι οποίες ελήφθησαν στις 20 Δεκεμβρίου 2022 και στις 2 Ιανουαρίου 2023 – φέρονται να δείχνουν το κτίριο που φέρεται να στεγάζει ρωσικά στρατεύματα πριν και μετά την επίθεση, σύμφωνα με την Planet Labs.

Η δορυφορική εικόνα που ελήφθη στις 2 Ιανουαρίου δείχνει ένα κτίριο σχεδόν πλήρως κατεδαφισμένο στο έδαφος.

Δορυφορική εικόνα δείχνει τη Makiivka στον απόηχο των βομβαρδισμών κατά τους οποίους σκοτώθηκαν μέλη του ρωσικού στρατιωτικού προσωπικού, στην περιοχή του Ντονέτσκ, στην Ουκρανία, 2 Ιανουαρίου 2023. (Planet Labs PBC/Handout via REUTERS)
Δορυφορική εικόνα δείχνει τη Makiivka πριν από τον βομβαρδισμό κατά τον οποίο σκοτώθηκαν μέλη του ρωσικού στρατιωτικού προσωπικού, στην περιοχή του Ντονέτσκ, στην ελεγχόμενη από τη Ρωσία Ουκρανία, 20 Δεκεμβρίου 2022. (Planet Labs PBC/Handout via REUTERS)

Σύμφωνα με ουκρανικές και φιλορωσικές μαρτυρίες, το χτύπημα πραγματοποιήθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα της 1ης Ιανουαρίου σε επαγγελματική σχολή που στεγάζει Ρώσους στρατιώτες.

Σε μια σπάνια παραδοχή, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε τη Δευτέρα ότι 63 στρατιώτες σκοτώθηκαν στη Μακίεβκα όταν η Ουκρανία χρησιμοποίησε πυραύλους HIMARS για να επιτεθεί σε κτίριο όπου είχαν καταλύσει Ρώσοι στρατιώτες.

Ο ουκρανικός στρατός υποστήριξε ότι μέχρι και περίπου 400 Ρώσοι στρατιώτες σκοτώθηκαν και άλλοι 300 τραυματίστηκαν και αναφέρει ότι ο ακριβής αριθμός “διευκρινίζεται”.

Πηγή: CNN