Skip to main content

Ο Πούτιν ήταν «ηθοποιός» στην πρωτοχρονιάτικη ομιλία του;

REUTERS/Shamil Zhumatov

Χρησιμοποίησε ηθοποιούς με στρατιωτικές στολές αντί για πραγματικούς στρατιώτες;

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κατηγορήθηκε ότι χρησιμοποίησε ηθοποιούς με στρατιωτικές στολές αντί για πραγματικούς στρατιώτες για να εμφανιστεί στην κρατική τηλεόραση κατά την πρωτοχρονιάτικη ομιλία του. Στο στόχαστρο βρίσκεται συγκεκριμένα μια ξανθιά γυναίκα, που φαίνεται στο πλευρό του Πούτιν.

Στην εννιάλεπτη πρωτοχρονιάτικη ομιλία του, η οποία επικεντρώθηκε στον πόλεμο της Ουκρανίας, ο Πούτιν εμφανίστηκε να ομιλεί σε μια ομάδα στρατιωτών.

Σύμφωνα με τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης, ο Ρώσος πρόεδρος βράβευσε το στρατιωτικό προσωπικό για τις υπηρεσίες του. Δίπλα του διακρίνεται καθαρά μια ξανθιά στρατιωτίνα. Τα βίντεο την δείχνουν επίσης να δέχεται ένα βραβείο. Μήπως όμως η «ηρωίδα» του Πούτιν δεν ήταν καθόλου στο μέτωπο;

Η γυναίκα λέγεται ότι εμφανίστηκε αρκετές φορές σε δημόσιες εμφανίσεις του Πούτιν – αν και σε διαφορετικούς ρόλους και με διαφορετικά ντυσίματα. Για παράδειγμα, ο Λευκορώσος δημοσιογράφος Ταντέους Γκιτσάν έγραψε στο Twitter : “Ένας στρατιώτης, ένας ναύτης, ένας πιστός χριστιανός. Ο Θεός καθοδηγεί με έναν μυστηριώδη τρόπο”. Ο Γκιτσάν δημοσίευσε επίσης φωτογραφίες που δείχνουν την ίδια ξανθιά γυναίκα και στην πασχαλινή ομιλία του Πούτιν.

Άλλοι παρατηρητές έγραψαν ότι είχαν ήδη εντοπίσει τη γυναίκα σε μια φωτογραφία σε μια ομάδα μητέρων στρατιωτών που είχε συναντήσει ο Πούτιν. Υπήρχαν επίσης εικασίες ότι θα μπορούσε να είναι πολιτικός από το κυβερνών κόμμα του Πούτιν, την Ενωμένη Ρωσία.

Άλλοι παρατηρητές είπαν ότι μπορεί να εντοπίσουν μερικά από τα πρόσωπα των ανδρών στρατιωτών και σε άλλες φωτογραφίες. Ο αντίπαλος του Κρεμλίνου Ιγκόρ Σούσκο υποστήριξε ότι ο Πούτιν δεν διακινδυνεύει ποτέ να είναι κοντά στους απλούς Ρώσους.

naftemporiki.gr