Skip to main content

Νέα μαζική επίθεση με drones-καμικάζι στο Κίεβο

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Οι σειρήνες της αεράμυνας ηχούσαν για πάνω από τρεις ώρες.

Νέες επιδρομές ρωσικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών (UAVs-καμικάζι) πραγματοποιήθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα στο Κίεβο και στα περίχωρά του, καθώς η Μόσχα συνεχίζει τους βομβαρδισμούς της για δεύτερη ημέρα το 2023.

Σύμφωνα με Ουκρανούς αξιωματούχους, στόχος των επιθέσεων αποτελούν υποδομές καίριας σημασίας.

Μέχρι τις 3:00 το πρωί της Δευτέρας- ώρα Ουκρανίας-, τα συστήματα αεράμυνας της Ουκρανίας είχαν καταρρίψει 20 UAVs  πάνω από το Κίεβο, ανακοίνωσε η στρατιωτική της διοίκηση. Μέχρι τότε, οι σειρήνες ηχούσαν για περισσότερες από τέσσερις ώρες.

Νωρίτερα, συντρίμμια UAV που αναχαιτίστηκε κατέπεσαν σε βορειοανατολική συνοικία με αποτέλεσμα να τραυματιστεί 19χρονος, ανακοίνωσε ο δήμαρχος του Κιέβου, ο Βιτάλι Κλίτσκο. Ο τραυματίας διακομίστηκε σε νοσοκομείο στη συνοικία Ντεσνιάνσκι, διευκρίνισε ο Κλίτσκο μέσω Telegram, εξηγώντας πως τα συντρίμμια έπεσαν σε δρόμο και προκάλεσαν ζημιές σε κτίριο.

Η συνοικία Ντεσνιάνσκι, που βρίσκεται στην αριστερή όχθη του ποταμού Δνείπερου, είναι μια κατοικημένη περιοχή και η πολυπληθέστερη συνοικία της πρωτεύουσας.

Σύμφωνα με τον Βιτάλι Κλίτσκο, οι αεροπορικές επιδρομές της Ρωσίας στο Κίεβο προκάλεσαν ζημιές σε ενεργειακές υποδομές, προκαλώντας διακοπές της ηλεκτροδότησης και της θέρμανσης.

Επίσης, η περιφερειακή στρατιωτική διοίκηση ανέφερε ότι στην ανατολική Ουκρανία τα συστήματα αεράμυνας κατέστρεψαν εννέα ιρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη Shahed πάνω από τις περιοχές Ντνιπροπετρόφσκ και Ζαπορίζια, μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας.

Πρόκειται για την δεύτερη συνεχόμενη νύχτα επιθέσεων, αφού το Κίεβο έγινε επίσης στόχος την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.  Στα χθεσινά αεροπορικά πλήγματα σκοτώθηκαν τέσσερις άνθρωποι και σε επτά άλλες περιοχές της χώρας.

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας υποστήριξε ότι είχε βάλε στο στόχαστρο χώρους παραγωγής, αποθήκευσης και εκτόξευσης ουκρανικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών, αλλά ο προεδρικός σύμβουλος, Μιχάιλο Ποντόλιακ δήλωσε ότι οι επιθέσεις επικεντρώθηκαν στο κέντρο των μεγάλων πόλεων υποδεικνύοντας μια αλλαγή στην τακτική της Μόσχας. «Η Ρωσία δεν έχει πλέον στρατιωτικούς στόχους και προσπαθεί να σκοτώσει όσο το δυνατόν περισσότερους αμάχους και να καταστρέψει περισσότερες αστικές εγκαταστάσεις», έγραψε στο Twitter. «Ένας πόλεμος για να σκοτώσεις».

naftemporiki.gr