Skip to main content

Σοϊγκού: Αναπόφευκτη η νίκη της Ρωσίας

Russian Defence Ministry/Handout via REUTERS

Το «θάρρος και τον ηρωισμό» των Ρώσων στρατιωτών εξήρε ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας σε μήνυμά του για το νέο έτος

H νίκη της Ρωσίας επί της Ουκρανίας είναι «αναπόφευκτη» εκτιμά ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του για το νέο έτος, επαινώντας τους Ρώσους στρατιώτες για τον «ηρωισμό» τους.

Ο Σοϊγκού, ο οποίος έχει δεχτεί σφοδρές επικρίσεις από τις φιλοπολεμικές φωνές στη Ρωσία για τις αποτυχίες του στρατού επί του πεδίου στη διάρκεια του 10μηνου πολέμου, είπε ότι η κατάσταση στα μέτωπα του πολέμου παραμένει «δύσκολη» και επιτέθηκε κατά της Ουκρανίας και της Δύσης που προσπαθεί – όπως είπε – να «ακυρώσει ό,τι είναι ρωσικό».

«Υποδεχόμαστε το Νέο Έτος με μια δύσκολη κατάσταση στο στρατιωτικό και πολιτικό πεδίο. Την στιγμή που υπάρχουν εκείνοι που προσπαθούν να σβήσουν την ένδοξη ιστορία μας και τα σπουδαία επιτεύγματά μας, να γκρεμίσουν τα μνημεία των νικητών του φασισμού, να τοποθετήσουν σε βάθρο τους εγκληματίες πολέμου, να ακυρώσουν και να βεβηλώσουν ό,τι είναι ρωσικό» ανέφερε συγκεκριμένα.

Με τις αιματηρές συγκρούσεις να μαίνονται στο πολεμικό μέτωπο των 1.000 χιλιομέτρων ο Σοϊγκού εξήρε τις «αθάνατες ενέργειες, το ανιδιοτελές θάρρος και τον ηρωισμό» που έχουν επιδείξει οι Ρώσοι στρατιώτες οι οποίοι πολεμούν τον «νεοναζισμό και την τρομοκρατία», όπως υποστήριξε.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters