Skip to main content

Οι Δημοκρατικοί πιέζουν την Tesla για τις ενέργειες του Μασκ στο Twitter

Ανησυχία αν οι ενέργειες του Μασκ «θέτουν ερωτήματα σχετικά με πιθανές παραβιάσεις κινητών αξιών ή άλλων νόμων».

Η Ελίζαμπεθ Γουόρεν, Γερουσιαστής των Δημοκρατικών στη Μασαχουσέτη, έστειλε τη Δευτέρα μια επιστολή στο διοικητικό συμβούλιο της Tesla ρωτώντας εάν ο Διευθύνων Σύμβουλος Έλον Μασκ εκπληρώνει τις νομικές υποχρεώσεις του προς την εταιρεία και τους μετόχους της μετά την αγορά της Twitter.

Η Γουόρεν έγραψε ότι οι ενέργειες του Μασκ ως νέου διευθύνοντος συμβούλου του Twitter «έθεσαν ερωτήματα σχετικά με πιθανές παραβιάσεις κινητών αξιών ή άλλων νόμων».

«Παρά τις εκτεταμένες ανησυχίες σχετικά με την απόκτηση του Twitter από τον κ. Μασκ ενώ ήταν Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla, παραμένει ασαφές εάν το διοικητικό συμβούλιο της Tesla – το οποίο έχει βασική εξουσία λήψης αποφάσεων εντός της εταιρείας – κυβερνά επαρκώς την εταιρεία ή αν έχει θεσπίσει σαφείς κανόνες και πολιτικές για την αντιμετώπιση των κινδύνων για την Tesla από τους διπλούς ρόλους του κ. Μασκ», έγραψε η Γουόρεν, εκ των σκληροπυρηνικών Δημοκρατικών.

Ο Μασκ έχει βάλει μηχανικούς της Tesla να βοηθοούν στο Twitter από τότε που αγόρασε την εταιρεία για 44 δισεκατομμύρια δολάρια νωρίτερα φέτος.

Η επιστολή της Γουόρεν προκάλεσε επίσης ανησυχίες για το εάν υπάρχει σύγκρουση συμφερόντων μεταξύ των ρόλων του Μασκ στην Tesla και στο Twitter, ιδιαίτερα επειδή ανταγωνιστές της Tesla, όπως για παράδειγμα η Audi,διαφημίζονται στην πλατφόρμα του Twitter.

Πηγές: New York Times, Bloomberg