Skip to main content

Τορόντο: Πυροβολισμοί σε κτίριο κατοικιών – Πέντε νεκροί

REUTERS/Chris Helgren

Ο δράστης έπεσε επίσης νεκρός έπειτα από ανταλλαγή πυρών με τις δυνάμεις της τάξης. 

Πέντε άτομα έχασαν τη ζωή τους και ακόμη ένας τραυματίστηκε σε περιστατικό με πυροβολισμούς στο Τορόντο, στον ανατολικό Καναδά χθες Κυριακή. Το περιστατικό σημειώθηκε σε κτίριο κατοικιών ενώ όπως δήλωσε στους δημοσιογράφους ο επικεφαλής της τοπικής αστυνομίας, Τζιμ Μακσουίν, ο δράστης έπεσε επίσης νεκρός έπειτα από ανταλλαγή πυρών με τις δυνάμεις της τάξης. Ο τραυματίας διακομίστηκε στο νοσοκομείο και η κατάστασή του δεν κρίνεται σοβαρή.

Σύμφωνα με τον Μακσουίν, η αστυνομία έλαβε μία κλήση για πυροβολισμούς και «μόλις έφτασαν στο σημείο, οι αστυνομικοί ήρθαν αντιμέτωποι με μια φοβερή σκηνή με πολλούς νεκρούς». Τώρα η αστυνομία αναζητά τα κίνητρα του δράστη και αν υπάρχει κάποια σχέση μεταξύ αυτού και των θυμάτων. Προς το παρόν δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα η ταυτότητά του, ενώ οι αρχές εκτιμούν ότι έδρασε μόνος του.

Τα θύματα εντοπίστηκαν σε διάφορα διαμερίσματα της πολυκατοικίας, η οποία βρίσκεται στην Βόγκαν, μια πόλη περίπου 30 χιλιόμετρα βόρεια του Τορόντο.

Καναδικά ΜΜΕ μετέδωσα ότι οι ένοικοι της πολυκατοικίας απομακρύνθηκαν από το κτίριο και δεκάδες ασθενοφόρα και αστυνομικά οχήματα έσπευσαν στην περιοχή.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP