Skip to main content

Σοϊγκού: Συνάντησε στρατεύματα του πολέμου- Ασαφές εάν πήγε στην Ουκρανία

Sputnik/Gavriil Grigorov/Kremlin via REUTERS

Δεν είναι γνωστό πότε έκανε την επίσκεψη και εάν όντως πήγε στην Ουκρανία.

Μονάδες του ρωσικού στρατού της χώρας που εμπλέκονται στον πόλεμο της Ουκρανίας επιθεώρησε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας, Σεργκέι Σοϊγκού.

Ο Σοϊγκού «μετέβη αεροπορικώς σε περιοχές όπου έχουν αναπτυχθεί στρατεύματα» και «έλεγξε προκεχωρημένες θέσεις ρωσικών μονάδων στη ζώνη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης», ανέφερε το υπουργείο Άμυνας μέσω Telegram. Σύμφωνα με την ανακοίνωση των υπηρεσιών του, μίλησε με στρατιώτες «στην πρώτη γραμμή» και σε «κέντρο διοίκησης».

Δεν διευκρινίζεται ωστόσο πότε έκανε την επίσκεψη και εάν όντως πήγε στην Ουκρανία.

Σύντομο βίντεο που συνοδεύει την ανακοίνωση εικονίζονται ο Ρώσος υπουργός Άμυνας μέσα σε στρατιωτικό ελικόπτερο και άδειες εκτάσεις.

Πάντως η ανακοίνωση δημοσιοποιήθηκε την επομένη της συνάντησης του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν με την ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων και τον υπουργό Άμυνας για να εξεταστούν προτάσεις για τον πόλεμο στην Ουκρανία. «Θα ήθελα να ακούσω τις προτάσεις σας για τις άμεσες και μεσοπρόθεσμες ενέργειές μας», φέρεται να έχει δηλώσει ο Πούτιν. Αυτή η συνάντηση έλαβε χώρα την ημέρα (Παρασκευή) κατά την οποία το ουκρανικό έδαφος αποτελούσε στόχο μαζικών ρωσικών βομβαρδισμών.

Σχολιάζοντας οι αναλυτές του Ινστιτούτου για τη Μελέτη του Πολέμου, υποστηρίζουν ότι με την δημοσίευση της συνάντησης το Κρεμλίνο πιθανότατα επιχειρεί να απεικονίσει τον Ρώσο πρόεδρο ως ικανό ηγέτη εν καιρώ πολέμου και να αποκαταστήσει την εικόνα του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.

naftemporiki.gr