Skip to main content

Σύνοδος Κορυφής: Άπλετο φως και πλήρη ενημέρωση για το Qatargate, ζήτησαν Μελόνι-Μακρόν

REUTERS/Johanna Geron

«Θα ζητήσουμε να ρίξουν άπλετο φως στα όσα συμβαίνουν»

Την υπόθεση Καϊλή και το σκάνδαλο Qatargate σχολίασε κατά την άφιξή της στις Βρυξέλλες για την Ευρωπαϊκή Σύνοδο Κορυφής, η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι.

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός υπογράμμισε πως «το όλο αυτό σκηνικό προκαλεί ανησυχία». «Πρέπει να υπάρξει μια σε βάθος αντίδραση, χωρίς ευνοϊκές μεταχειρίσεις, διότι διακυβεύεται η αξιοπιστία της Ευρώπης και των εθνών μας», προσέθεσε.

«Θα ζητήσουμε να ρίξουν άπλετο φως στα όσα συμβαίνουν», τόνισε η κ. Μελόνι.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν κατά την άφιξή του στη Σύνοδο: «Η Ευρωπαϊκή Ένωση χρειάζεται να πληροφορηθεί όλα τα σχετικά γεγονότα και να ενημερωθεί για όλα τα πρόσωπα που είναι αναμιγμένα στη συνεχιζόμενη έρευνα για διαφθορά που διεξάγεται από τις βελγικές αρχές και συνδέεται με το Κατάρ», τόνισε ο Γάλλος πρόεδρος.

REUTERS/Yves Herman

Η τύχη της Εύας Καϊλή θα κριθεί στις 22 Δεκεμβρίου. Πάντως, σύμφωνα με τον δικηγόρο της, η κ. Εύα Καϊλή δεν έχει καμία σχέση με το τεράστιο ποσό που βρέθηκε στο διαμέρισμα των Βρυξελλών και τις απαντήσεις πρέπει να δώσει ο σύντροφός της, ο οποίος σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα φαίνεται να συνεργάζεται με τις αρχές.

Μάλιστα, σύμφωνα με ρεπορτάζ ευρωπαϊκών μέσων, στην απολογία του ο σύντροφός της, Φραντσέσκο Τζιόρτζι, φέρεται να έχει επιβεβαιώσει τη βάση των κατηγοριών που τον θέλουν να εμπλέκεται στο Qatargate. «Έκανα τα πάντα για χρήματα που δεν χρειαζόμουν», φέρεται να έχει πει σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα La Repubblica.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ