Skip to main content

Επιστρέφουν στο Μάλι τα 9 μωρά που γεννήθηκαν σε μια γέννα

SALOUM ARBY

Τα μωρά έσπασαν το παγκόσμιο ρεκόρ Guinness ως τα περισσότερα παιδιά που γεννήθηκαν σε μια γέννα και επέζησαν.

Τα μοναδικά στον κόσμο νήπια – εννέα μωρά που γεννήθηκαν ταυτόχρονα – επέστρεψαν με ασφάλεια στο Μάλι, αφού πέρασαν τους πρώτους 19 μήνες της ζωής τους στο Μαρόκο.

Τα μωρά έσπασαν το παγκόσμιο ρεκόρ Guinness ως τα περισσότερα παιδιά που γεννήθηκαν σε μια γέννα και επέζησαν.

Πριν από τη γέννα τον Μάιο του 2021, η 27χρονη πλέον μητέρα Halima Cissé, μεταφέρθηκε αεροπορικώς στο Μαρόκο για εξειδικευμένη φροντίδα.

Τα μωρά πριν από την επιστροφή τους ζούσαν με ιατρική υποστήριξη στην Καζαμπλάνκα. Μάλιστα, τα πέντε κορίτσια και τέσσερα αγόρια γεννήθηκαν με καισαρική τομή στις 30 εβδομάδες, όπως ανέφεραν πέρυσι οι αρχές του Μάλι.

Τα κορίτσια ονομάστηκαν Kadidia, Fatouma, Hawa, Adama και Oumou, ενώ τα αγόρια Mohammed VI, Oumar, Elhadji και Bah και ζύγιζαν μεταξύ 500g και 1 κιλού κατά τη γέννησή τους.

Η πρόωρη γέννησή τους μπορούσε να επιφέρει κινδύνους για την ανάπτυξη προβλημάτων υγείας και για τον λόγο αυτό πέρασαν τους πρώτους μήνες της ζωής τους στο νοσοκομείο. Ύστερα, μεταφέρθηκαν σε ένα διαμέρισμα,, όπου και τους παρασχέθηκε φροντίδα όλο το 24ωρο από την κλινική Ain Borja.

Στα πρώτα τους γενέθλια ο πατέρας τους Abdelkader Arby δήλωσε ότι το καθένα έχει μια μοναδική προσωπικότητα. «Έχουν όλοι διαφορετικούς χαρακτήρες. Κάποια είναι ήσυχα, ενώ άλλα κάνουν περισσότερο θόρυβο και κλαίνε πολύ. Κάποια θέλουν να τα παίρνουν συνέχεια στα χέρια τους. Είναι όλα πολύ διαφορετικά, κάτι που είναι απολύτως φυσιολογικό». Ο πατέρας τους σημείωσε, τέλος, ότι τα μωρά έχουν γίνει διάσημα στο Μάλι και ο κόσμος θέλει να τα δει ιδίοις όμμασι.

naftemporiki.gr