Skip to main content

Ισραήλ: 16χρονη Παλαιστίνια νεκρή από ισραηλινά πυρά

REUTERS/Mohamad Torokman

Η Τζέινα Ζακάρνα ήταν 16 ετών και βρήκε τραγικό θάνατο μετά από πυροβολισμό στο κεφάλι σε ανταλλαγή πυρών μεταξύ των ισραηλινών δυνάμεων και των ντόπιων μαχητών.

Στην παραδοχή ότι μια 16χρονη Παλαιστίνια σκοτώθηκε «κατά λάθος» κατά τη διάρκεια επιχείρησης στην Τζενίν, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, προχώρησε ο ισραηλινός στρατός.

Η Τζέινα Ζακάρνα ήταν 16 ετών και βρήκε τραγικό θάνατο μετά από πυροβολισμό στο κεφάλι σε ανταλλαγή πυρών μεταξύ των ισραηλινών δυνάμεων και των ντόπιων μαχητών. Την άμεση διενέργεια έρευνας ζήτησε ο Χουσέιν αλ Σέιχ, υψηλόβαθμο στέλεχος της παλαιστινιακής κυβέρνησης για τον θάνατο της 16χρονης, η κηδεία της οποίες πραγματοποιήθηκε λίγες ώρες αργότερα.

«Από την προκαταρκτική έρευνα συμπεράναμε ότι η νεαρή κοπέλα σκοτώθηκε από ακούσια πυρά στρατιωτών οι οποίοι στόχευαν ενόπλους άνδρες σε μια ταράτσα, σε αυτόν τον τομέα», σημείωσε ο ισραηλινός στρατός σε ανακοίνωση.

Η οικογένειά της Τζέινα ανέφερε: «Ανέβηκε (στην ταράτσα) για να ψάξει τον γάτο της και δεν επέστρεψε ποτέ. Τότε ανέβηκε ο αδερφός της να την βρει, άνοιξε την πόρτα και την είδε εδώ ξαπλωμένη ανάσκελα».

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ